Merzifon'da Mevlana Ve Yunus Emre'yi Anma Programi Düzenlendi

Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafindan, Mevlana ve Yunus Emre'yi anma programi düzenlendi.

Akif Gülle Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlige Garnizon Komutani Hava Pilot Tuggeneral Mete Kus, Gümüshaciköy Belediye Baskani Zehra Özyol, Merzifon Belediye Baskan Yardimcilari Tuncer Basmaci ve Erkan Ergül, Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Burak Bilgin ile daire müdürleri ve ögrenciler katildi.

Alpaslan Yildiz'in ney taksimi ile baslayan programda, musiki sanatçisi Ebu Bekir Atalay ilahiler seslendirdi. Programda sair ve yazar Kasim Alper Özdemir, semazenler esliginde siirler okudu.

Özdemir, programin ardindan yaptigi konusmada, Yunus Emre ve Mevlana’yi saygi ve rahmetle anmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, "2021 yili, kültür ve medeniyet tarihimizin önemli temel taslari arasinda yer alan Haci Bektas Veli, Ahi Evran ve Yunus Emre yili olarak ilan edildi. Yunus Emre’nin vefatinin 700. yili, Haci Bektas Veli’nin vefatinin 750. yili ve Mevlana Celaleddin Rumi’nin vefatinin748. yilidir. Bütün gönül dostlarini bugün burada anmis oluyoruz. Hepsinin ruhu sad olsun. Ne mutlu bize ki böyle maneviyat sembollerinin torunlariyiz. Bir olmak, iri olmak, diri olmak, incinsek bile incitmemek hayat felsefimiz olmali." dedi.

Kaynak: AA