Kovid-19 Nedeniyle Çorum'da Toplam 1491 Kisi Yasamini Yitirdi

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle Çorum'da toplam 1491 kisinin hayatini kaybettigini söyledi.

Çiftçi, Buhara Kadin Kültür Merkezi'ndeki muhtarlarla istisare toplantisinda, Kovid-19 salgininda 2 yilin geride kaldigina isaret etti.

Iki yilin yogun bir mücadeleyle geçtigini belirten Çiftçi, "Salgin sürecinde 1491 vatandasimiz Hakk'in rahmetine kavustu. Cenabihak'tan rahmetler diliyorum." dedi.

Vatandaslarin asi yaptirmasinin salginla mücadeledeki en etkili yöntem oldugunun altini çizen Çiftçi, "Salgin sürecinde bizi rahatlatan, bizi güçlü kilan en büyük silahimiz asi. Bu hafta itibariyle 18 yas üstü vatandaslarimizdan asi olanlarin orani yüzde 82,1. Oldukça yüksek bir orandayiz. 12 yas ve üzerinde ise yüzde 80,2. Bu da yüksek." diye konustu.

Çiftçi, muhtarlarin köylerinde vatandaslari organize etmeleri durumunda mobil asi ekiplerinin köylerde toplu asilama yapabildigini hatirlatarak, sunlari dile getirdi:

"Son yaptirdigi asinin üzerinden 3 ay geçmis vatandaslarimiza köylerimizde toplu asi yapabiliyoruz. Vatandaslari bir araya getirip, Il Saglik Müdürlügüne de haber verirseniz mobil asi ekipleri köylere gelecek, vatandaslarimiz hiç hastaneye gelmeden asi yaptirabilecek. Köy muhtarlarimiz bu konuyu dikkate alirlarsa salginla mücadelede elimizi biraz daha güçlendirmis oluruz."

Vali Çiftçi, 2021 yilinin deprem, sel, orman yanginlari, kur yükselisleri gibi sorunlarla mücadele içinde göz açip kapayincaya kadar bittigini belirterek, 2022'nin devlet ve millet için hayirlara vesile olmasi temennisinde bulundu.

Toplantiya, Vali Yardimcilari Tamer Orhan, Murat Çagri Erdinç, Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Ilhan Uzunoglu, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Bektas, Tokat Vakiflar Bölge Müdürü Yilmaz Kilinç ile çesitli kurumlarin yöneticileri katildi.

Kaynak: AA