Içisleri Bakani Soylu, Bursa'da Muhtarlarla Bir Araya Geldi Açiklamasi (2)

'Yurt disindan bu derneklere (LGBT) yönelik ciddi bir fonlama var, bunu dile getiriyoruz, burada bir sorun oldugunu paylasiyoruz ama buna ragmen dönüp yine bizi linç etmeye çalisiyorlar' 'Zeminimizi oynak hale getirebilmek için ellerinden gelen her seyi yapiyorlar ama basaramadilar. Sebep, medeniyetimiz güçlü, devletimiz güçlü ama en önemlisi milletimizin mayasi güçlü'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, yurt disindan LGBT derneklerine yönelik ciddi bir fonlama oldugunu ifade ederek "Bunu dile getiriyoruz, burada bir sorun oldugunu paylasiyoruz ama buna ragmen dönüp yine bizi linç etmeye çalisiyorlar." dedi.

Bakan Soylu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Muhtarlarla El Ele" toplantisinda yaptigi konusmada, Türkiye'nin ve milletin mayasinin çok güçlü oldugunu söyledi. LGBT'nin Türkiye'de yayilmasi için yurt disi kaynakli faaliyetler yürütüldügüne dikkati çeken Soylu, söyle devam etti:

"Mahallenizde hangi anne baba, LGBT'nin bu ülkede yayilmasi, gelismesi için size basvuruyor? Bir anne baba 'LGBT bu ülkede yayilsin? Bizim çocuklarimiz bu islerle daha çok ilgilensin.' diye bir tek kisi size basvurdu mu? Peki bu sevda nereden çikiyor? Avrupa'dan ve Amerika'dan. Nasil çikiyor? Çok basit. Yurt disinda dernekler, vakiflar var bizatihi büyükelçilikleri var. Biz nasil ayakta duruyoruz? Uyusturucuyla saldiriyorlar ayakta duruyoruz. Terörle saldiriyorlar ayakta duruyoruz. Ekonomik olarak saldiriyorlar ayakta duruyoruz. Neden? Aile yapimiz güçlü de onun için. Aile yapimiz sarsilmiyor, ondan kalkiniyoruz. Zeminimizi oynak hale getirebilmek için ellerinden gelen her seyi yapiyorlar ama basaramadilar. Sebep, medeniyetimiz güçlü, devletimiz güçlü ama en önemlisi milletimizin mayasi güçlü. Yurt disindan bu derneklere yönelik ciddi bir fonlama var, bunu dile getiriyoruz, burada bir sorun oldugunu paylasiyoruz ama buna ragmen dönüp yine bizi linç etmeye çalisiyorlar. Elin oglu Türkiye'de bu tip meselelerin yayginlasmasi için niye para versin? Amerika hala bir terör örgütü olan PYD ile PKK'yi niçin desteklesin? Bir Amerikali vatandas kendi ülkesinin, bir terör örgütünü desteklemesini ister mi? Sadece para vermiyor, silah veriyor, mühimmat veriyor, egitim veriyor, destek veriyor, moral veriyor, strateji veriyor, akil veriyor. Bunlarin hepsini veriyor. Sonra dünyaya çikip demokrasi ve hukukun üstünlügü vaazi vermeye çalisiyor."

Soylu, su anda dünyanin 4 temel sorunu bulundugunu dile getirdi. Bunlardan ilkinin Kovid-19 salgini, ikincisinin göç sorunu oldugunu anlatan Soylu, su ifadeleri kullandi:

"Litvanya, Belarus, Polonya, Fransa, Ingiltere, Almanya, her biri bugün bizim yasadiklarimizin ancak yüzde 1'ini yasayabildikleri halde hepsi sinmisler, korkmuslar. Göç sorununu Türkiye ile Yunanistan arasina sikistirmislar, cingözlük yapmaya çalisiyorlar. Türkiye ile Suriye arasina sikistirmislar. Türkiye ile Iran arasina sikistirip kendilerini kurtarmaya çalisiyorlar. Bir tane aktivist gönderirler, Angelina Jolie. Bir fotograf verir. Onlar da otururlar 'Ne güzel ilgilendik bu islerle, ne güzel oldu.' derler. Ya kollari kopan çocuklar ya annelerini babalarini kaybeden evlatlar ya önümüzdeki yüzyila travma olarak yansiyacak nesiller ya bu travmalarin yaratacagi haller... Bütün bunlar nasil olacak?"

- "Muhtarlarimiz mahallesinde bulunan göçmenin tamamini görebilecek"

Bakan Soylu, ASELSAN'in Mekansal Adrese Dayali Kayit Sistemi projesini bitirdigini, simdi bunu muhtarlar ve belediyelerin kullanimina açacaklarini belirtti. Sistemin, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin Cografi Bilgi Sistemi ile entegre edilecegi bilgisini veren Soylu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu bilgiler bir araya geldigi zaman belediyelerimiz bundan ciddi bir sekilde istifade edecek. Kisisel Verileri Koruma Kanunu bize el verdigi kadariyla muhtarlarimiza açabildigimiz kadarini açiyoruz. Muhtarlarimiz mahallesinde bulunan göçmenin tamamini görebilecek. Elbette sorumluluklari olacak. O bilgiler sorumlu bilgilerdir. Orada yasayan ve tasinanlari rahat bir sekilde görebilme kabiliyetine sahip olacaklar. Gün geçtikçe, sistemimizi gelistirdikçe açiyoruz ve açmaya devam edecegiz. Nüfus Idaresi ile görüsmelerimiz oldu. Nüfus Idaresindeki gelismeleri muhtarlarimizi da istifade ettirecegiz. Nüfusmatik diye bir sef kadar görevini yapabilecek yeni bir dijital mekanizma kurduk. Simdi onlari nüfus dairelerine veriyoruz. Sayisi ve ölçüsü belli olan muhtarliklarimiza da bunlardan verecegiz."

Soylu, yeni bir taslak çalismasi yaptiklarini, bunda muhtarlarin izin hakkini düzenlemesi, kadin muhtarlarin da analik izinleri konularini ele aldiklarini bildirdi.

Dünyanin en önemli üçüncü meselesinin enerji, dördüncü meselesinin de ekonomi oldugunu ifade eden Soylu, ayrica ülkenin yerel ve bölgesel sorunlarinin oldugunu anlatti.

Bakan Süleyman Soylu, sözlerini söyle tamamladi:

"Siber suçlar, sosyal medya meselesi. Göçün sebebi biz olmadigimiz gibi Twitter'in ve Facebook'un sahibi biz miyiz? Degiliz. Her türlü suç orada islensin, her türlü kisinin mahremiyetine girilsin, her türlü hakaret yapilsin. Peki dünya buna ne yapiyor? Dünya bu 4 sorunla ilgili ne yapiyor? Salginla ilgili dünya bize bir çözüm üretti mi? Dünya Saglik Örgütü bir çözüm üretti mi? Tam tersi birbirlerinin maskelerini çaldilar. Birbirlerinin asilarini kiskandilar. Asiyi stratejik bir güç olarak kullandilar. Bize Cumhuriyet'in birinci asri emanet edildi. Öyle bedava da emanet edilmedi. Atalarimiz, ceddimiz fedayi can ederek bize Cumhuriyet'in birinci asrini emanet etti ve ondan sonra da sürekli mücadele ettik. Simdi biz Cumhuriyet'in 100'üncü yilina hazirlaniyoruz, 2023'e. Su nesil, gelecek nesle Cumhuriyet'in ikinci asrini emanet edecek. Onun için çok çalismaliyiz. Birbirimizle bir arada olmaliyiz ve en önemlisi, en kiymetlisi hepimiz 2023'ün bilançosunu bir yüz aki bilançosu olarak Cumhuriyet'in ikinci asrina emanet etmeliyiz."

Toplantiya, Bursa Valisi Yakup Canbolat, TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Baskani Bekir Aktürk, Marmara Muhtarlar Federasyonu Baskani Ferruh Sevimgil, bazi milletvekilleri ve muhtarlar katildi.

(Bitti)
Kaynak: AA