KKTC'de 'Dünya Azerbaycanlilarinin Dayanisma Günü' Etkinligi Düzenlendi

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar: 'Aramizdaki kültürel, ekonomik ve sosyal baglarin her türlü insanlik iliskisiyle gelistirilmesini ve siyasi anlamda da taçlandirilmasini ümit ediyorum' 'Onun (Aliyev), KKTC ile ilgili mutlaka yakin tarihte bizlere bir mesaji olacaktir'.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) "31 Aralik Dünya Azerbaycanlilarinin Dayanisma Günü" ve yeni yil etkinligi düzenlendi.

Girne'de Azerbaycan Devlet Diaspora Fondu ile Azerbaycan-Kibris Dostluk Cemiyeti'nin ortakliginda düzenlenen etkinlige, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Azerbaycan-Kibris Dostluk Cemiyeti Baskani Orhan Hasanoglu, Azerbaycanli ünlü besteci Prof. Dr. Cavansir Guliyev, Sanatçi Nigar Muradova, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpinar ve KKTC ile Azerbaycan vatandaslari katildi.

Cumhurbaskani Tatar, burada yaptigi konusmada, böyle bir etkinlige katilmaktan mutluluk duydugunu belirterek, Azerbaycanlilarinin bayramini kutladi.

"Degerli kardeslerim, sizleri gördügümde içimde hep bir heyecan olusur çünkü bu milli meseleler, hep heyecanla alakalidir. "diyen Tatar, söyle devam etti:

"Eger bu coskuyu, heyecani hissetmezseniz ve bunu yasayamazsaniz insanlari inandiramazsiniz, kitleleri arkanizdan kosturamazsiniz. Biz, büyük bir milletin evlatlari olarak elbette bir milletiz, üç devletiz. Bayraklarimiz bagimsizligimizin, gücümüzün ve bütün dünyadaki Türklerin bir özgürlük mesalesi ve ifadesidir. Tüm Azerbaycanli kardeslerimizi kutluyorum. Sizlerin Karabag Zaferi, bizlerin de zaferiydi."

Kibris Türklerinin bu topraklarda çok acilar çektigini vurgulayan Tatar, bu süreçte yilmadiklarini ve ana vatan Türkiye'ye güvendiklerini söyledi.

Tatar, KKTC olarak Dogu Akdeniz'de Türk milletinin bir devleti ve temsilcileri olduklarinin altini çizerek, tüm Azerbaycan halkina selamlarini iletti.

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in dogum gününü (24 Aralik) kutlayan Tatar, "Onun (Aliyev), KKTC ile ilgili mutlaka yakin tarihte bizlere bir mesaji olacaktir." dedi.

Tatar, "Ben biliyorum ki Azerbaycanli kardeslerimiz bize yürekten baglidir. Dünyanin neresinde Azerbaycanli kardeslerimiz ile bulustuysam, onlarin kalplerinin bizimle, bizim kalplerimizin de onlarla oldugunu gördüm. Bu da beni çok mutlu etmistir. Aramizdaki kültürel, ekonomik ve sosyal baglarin her türlü insanlik iliskisiyle gelistirilmesini ve siyasi anlamda da taçlandirilmasini ümit ediyorum." diye konustu.

- "Iliskileri yeni yilda daha ileri tasimak istiyoruz"

Azerbaycan-Kibris Dostluk Cemiyeti Baskani Hasanoglu da etkinlige olan yogun katilimdan dolayi çok mutlu oldugunu, 31 Aralik Dünya Azerbaycanlilarinin Dayanisma Günü'nün, Azerbaycan tarihinin en önemli günlerinden biri oldugunu kaydetti.

Azerbaycan ile KKTC arasinda kültür, egitim, turizm ve ekonomik alanda iyi iliskilerin bulundugunun altini çizen Hasanoglu, KKTC'de birçok Azerbaycanli vatandasin yasadigini ve bu iliskileri yeni yilda daha ileri tasimak istediklerini söyledi.

Hasanoglu, kendilerini her türlü etkinlikte destekleyen Cumhurbaskani Tatar'a da tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Azerbaycan türküleri ve siirleri okundu.
Kaynak: AA