HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu'ndan Emekli Ve Memur Maaslari Degerlendirmesi Açiklamasi

'Açlik sinirinin epeyi altinda olan emekli maaslari var. Mutlak sekilde buna çare bulunmali. Bize göre hiçbir maas ve emekli ayligi, açlik sinirinin altinda olmamali'

HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, "Açlik sinirinin epeyi altinda olan emekli maaslari var. Mutlak sekilde buna çare bulunmali. Bize göre hiçbir maas ve emekli ayligi, açlik sinirinin altinda olmamali." dedi.

Adana'da Çakmak Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Yapicioglu, gazetecilere birkaç gündür kentte çiftçi, esnaf basta olmak üzere egitimciler ve sivil toplum kurulusu temsilcileriyle görüstüklerini söyledi.

Esnafin sikintisinin neredeyse Türkiye'nin her tarafinda ayni oldugunu dile getiren Yapicioglu, söyle devam etti:

"Ekonomik sikintilar var. Fiyatlarin dövize bagli olarak anormal sekilde artmis olmasina paralel bir sekilde hayat pahaliligi özellikle dar gelirli kesimin belini büktü. Döviz düstü ama hala fiyatlar düsmedi. Esnafi ziyaretimizde de bunu gördük. Bazi kalemlerde düsüs var ama önemli miktarda farkli mal çesitlerinde henüz herhangi bir indirim etiketlere yansimamis. Insallah yakin gelecekte bu da yansirsa bir rahatlama olur."

Yapicioglu, çiftçilerin de sikinti yasadigini ve zor durumda oldugunu belirtti.

Yilbasindan itibaren emekli ve memur maaslarina zam yapilacagini aktaran Yapicioglu, "Açlik sinirinin epeyi altinda olan emekli maaslari var. Mutlak sekilde buna çare bulunmali. Bize göre hiçbir maas ve emekli ayligi, açlik sinirinin altinda olmamali." diye konustu.

Adana'da dogal gaz altyapi sorununun giderilemedigini vurgulayan Yapicioglu, sunlari kaydetti:

"Adana gibi bir yerde tuhaf gelecek ama ben uzun süredir bu kadar üsümemistim. Birileri 'Adana sicak bir memleket, dogal gaz olmasa da çok acil bir ihtiyaç degil' diye düsünebilir ama iki gündür Adana'da yedigimiz sogugu gerçekten belki baska soguk memleketlerde yasamamisizdir. Dogal gazin özellikle güzergahindaki yerlesim yerlerine bir an önce ulastirilmasina dair hakli talepler var."

Kaynak: AA