Karla Kaplanan Ve Kartpostallik Manzaraya Bürünen Dumanli Tabiat Parki, Havadan Görüntülendi

Erzincan’in Refahiye ilçesine 7 kilometre uzakliktaki, etrafi çam ormanlarla çevrili Dumanli Tabiat Parki, yaz aylarinda oldugu gibi kisin da dogal güzelligini koruyor. Kar kalinliginin 45 santimetreyi buldugu tabiat parki havadan drone ile görüntülendi.

Karla Kaplanan Ve Kartpostallik Manzaraya Bürünen Dumanli Tabiat Parki, Havadan Görüntülendi
Erzincan kent merkezine 70 kilometre uzakliktaki Refahiye ilçesine bagli Dumanli Tabiat Parki, önceki gün yagan karla birlikte muhtesem bir güzellige kavustu. Deniz seviyesinden yüksekligi 2 bin metre olan ve yesilin birçok tonunu barindiran tabiat parki yaz aylarinda yerli ve yabanci birçok turistin akinina ugrarken, kisin da kar yagisi nedeniyle beyaz ve yesile bürünerek doyumsuz bir görüntü ortaya çikti.

Soguk hava nedeniyle zaman zaman buzlanmanin meydana geldigi tabiat parkina giden yolda, Erzincan Il Özel Idaresi’ne bagli karla mücadele ekipleri kar küreme ve tuzlama çalismasi yapti.

‘Kisin ayri bir güzellige sahip’

Bazi araç sürücüleri kayganlasan yolda ilerlemekte güçlük çekerken Dumanli Tabiat Parkini ziyaret eden vatandaslar, "Burasi kisin da ayri bir güzellige sahip. Karlar altindaki oksijen deposu çam ormanlari görülmeye deger. Hava oldukça soguk. Kislik kiyafetler giyinip buraya gelinebilir. Tavsiye ederiz" ifadelerine yer verdi.

2017 yilinda Türkiye’nin 219. tabiat parki ilan edilen 2 bin 200 rakimli Dumanli Yaylasini adeta hali gibi örten kar, kartpostallik görüntüler olusturdu. Geneli ormanlik olan ve hava sicakliginin sifirin altinda 10 dereceye kadar düstügü Dumani Yaylasinda, agaçlarin ve gölün yüzeyi buzla kaplandi. Hafta sonu vatandaslar Dumanli Yaylasi tabiat parkina gelerek hatira fotograflari çektirdi.

Refahiye Belediye Baskani Çakmak Paçaci, “Dumanli bugün karli kisli bir ortamda bütün insanliga bir sölen sunuyor. Vatandaslarimizda yollarda Dumanliya akin akin geliyorlar. Dumanli Tabiat Parki 2018 yilinda baslandi. Insallah 2022 yili içerisinde açilisi yapilacak. Dumanli Tabiat Parkimizda bungalo evlerimiz var. Bir kamp merkezimiz var. Yine alanda lokantalarimiz var. Alanda kampçilarimizin konaklayabilecegi mekanlar var. Idari binalar var. Dumanli gerçekten misafirlerini hasretle ve özlemle bekliyor. Dumanli bölgenin önemli bir mesire alani olarak tabiat parki olarak burada sizlere güzel günleri hem yaz hem kisin sunacak. Biz Refahiye’yi Anadolu’nun yesil cenneti olarak tanimlarin Dumanli’dan dolayi. Yesil cennet tanimlamamiza bir de beyaz cennet ekleyebiliriz. Burasi kisin bir baska oluyor. Yazin bir baska oluyor. Benim söyle bir sözümde var. Dumanli ile ilgili. Dumanliya çikarken dumanliysa basin, Dumanliya çikarsin biter telasin. Biraz önce çikarken yorgunduk. Belki ama simdi 2 bin 200 rakima çiktik. Dumanli da suan da telasimiz bitti. Insallah açilis yapildigi zamandan itibaren burada insanlar konaklayacaklar. Gündüzleri özellikle çocuklar için baby life düsünülüyor Gençlik Spor Bakanligimiz tarafindan. Yine Dumanli’da biz 5’incisi düzenlenen Doga ve Gençlik Festivalini yaptik. Bu festival gençlerimizin katilimiyla çok kalabalik ile gerçeklesen bir festivaldi. Orman Bakanligina tesekkür ederim böyle bir projeyi ilçemize kazandirdiklari için. Tüm Türkiye’den herkesi bu güzel yere gelmelerini bekliyoruz. Refahiye uzaklik açisindan da E-80 kara yolu üzerinde hemen ilçemizin yani basinda olan bir yer yolumuz asfalt güzel bir mekanimiz var” diye konustu.

Kaynak: İHA