Istanbul Bogazi'nda Serbest Dalis Rekoru Kirildi

Serbest dalis bransinda dünya rekortmeni ve milli sporcu Birgül Erken, Istanbul Bogazi’nda tüpsüz olarak 50 metre dalis yaparak 40 metre olan kendi rekorunu kirdi.

Istanbul Bogazi'nda Serbest Dalis Rekoru Kirildi


Serbest dalis bransinda Türkiye’yi uluslararasi organizasyonlarda birçok kez temsil etmis milli sporcu Birgül Erken, Istanbul Bogazi’nda serbest dalis rekor denemesi gerçeklestirdi. Daha önce Istanbul Bogazi’nda 40 metre dalis rekoru bulunan Birgül Erken, bu kez 50 metre tüpsüz dalis yaparak kendi rekorunu egale etmis oldu. Vacrol markasi sponsorlugunda gerçeklesen organizasyonda milli sporcu Birgül Erken hazirlanan zaman kapsülünü de bogazin derinliklerine birakti. Kapsül içinde ise binlerce kisinin gelecek adina isteklerini yazdigi mesajlari bulunuyor.

Rekor denemesi öncesi heyecanli oldugunu ifade eden Birgül Erken, ‘’Heyecanliyiz su biraz soguk gibi duruyor. Kapsül içinde iyi dilekler, mesajlar var. Bunlari bir asir sonraya gönderecegim tek nefesle dalarak. 50 metreye dalarak birakacagiz, saklayacagiz. Önce niyet sonra akibet derler, güzel seyler olacak. Bu denizin karanlik sularina indiginde bunlar orada yeserecek, tohum gibi ekecegiz iyi dileklerimizi. Dogadaki sifanin pesindeyiz çünkü hepimiz doganin bir parçasiyiz. Nefesim çok önemli nefesin gücüne inaniyorum. Güzel seylere iyi dileklerle’’ dedi.



‘’Istanbul Bogazi’nda bir ilki gerçeklestiriyoruz’’

Dalis öncesi hazirliklarini tamamladigini aktaran Erken, ‘’Akinti büyük bir problem aslinda ama biz burada kesif dalislarini yaptik. Isinde uzman kisiler var, kesinlikle ön hazirliksiz dalmiyoruz. Benim en derin performansim 81 metre, yaklasik 4 dakika sürdü ama su anda o kadar uzun tutmayacagiz zorlu bir su. Bu da bir mücadele kendime karsi rekor kiracagim. Istanbul Bogazi’nda bir ilki gerçeklestiriyoruz. Belki de bogazdaki ilk derin dalis olacak. Herkesin kalbinde bir aslan yatiyor yeni rekorlar var. Bir buzalti Guinness Dünya Rekoru hedefimiz var, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde yapacagiz. Bunun disinda da 100 metre hedefim. Ilk 100 metreye dalan kadin serbest dalisçi olmayi hedefliyorum. Bu yil benim yilim olacak’’ diye konustu.



‘’Binlerce kisinin mesajlarinin bulundugu Vacrol kapsülünü Bogaz’in sularina indirdik’’

Dalis sonrasinda duygularini ifade eden Erken, ‘’Dalisimizi gerçeklestirdik, gerçekten çok akintili bir gün. Lodos bizi vurdu ama biz ön dalislarimizi da yapmistik. Su çok soguk degil, galiba soguk suya alisacagim. Bogazda bir ilk gerçeklestirdik, çok heyecanliyiz. Ekibime çok tesekkür ediyorum, gece gündüz çalistilar ve beni yalniz birakmadilar. Içinde binlerce kisinin mesajlarinin bulundugu Vacrol kapsülü Bogaz’in sularina indirdik’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA