Hayatini Kaybeden Sahsin Organlari 5 Hastaya Umut Olacak

Ordu’da, beyin ölümü gerçeklesen Gökhan Tezlik’in bagislanan organlari, nakil bekleyen 5 hastaya umut olacak.

Hayatini Kaybeden Sahsin Organlari 5 Hastaya Umut Olacak
Fatsa ilçesinde ikamet eden ve tedavi gördügü Saglik Bakanligi Ordu Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçeklesen evli ve 3 çocuk babasi 41 yasindaki Gökhan Tezlik’in bagislanman organlari, farkli illerdeki 5 hastaya umut olacak. Saglik Bakanligi Ordu Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne gelen özel ekip tarafindan operasyon sonucu alinan organlardan akciger Izmir’deki bir hastaya, karaciger Malatya’daki iki hastaya ve böbrekler de Sivas’taki iki hastaya nakledilecek.

Ordu Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Hakan Timur, beyin ölümü gerçeklesen bir vatandasin organ naklinin gerçeklesecegini söyledi.

Timur, “Hastanemizde bu aksam 41 yasinda beyin ölümü gerçeklesmis bir vatandasimizin organ nakli için bulunmaktayiz. Samsun’dan degerli hocalarim karaciger ve böbrek nakili için, Ankara’dan kalp nakli için ve Ege’den de akciger nakli için buradalar. Hastanemizde bugün yaklasik 5 tane insana umut olacak organ naklini gerçeklestirecek hekim arkadaslar. Organ nakli hayat kurtarir. Özellikle buradan bütün vatandaslarimiza sesleniyorum muhakkak organ naklini hem tesvik ediniz, hem organ nakli için müsaade veriniz ve insanlara umut ve hayat olunuz” dedi.

Vefat eden sahsin kalbinde sorun oldugu için nakil islemi gerçeklesmezken, uzman ekipler tarafindan alinan diger organlar, hava ve karayoluyla çesitli illere götürüldü.

Aile gözyaslarina hakim olamadi

Öte yandan nakil islemlerinin gerçeklestigi esnada ugurlayan aile, bagislanan ve yola çikan organlarin arkasindan el sallayarak, birbirlerini teselli etti. Aile, ‘güle güle git, Allah selamet versin’ diyerek, tasinan organlarin ardindan gözyasi döktü.
Kaynak: İHA