Adana'nin Tufanbeyli Ilçesi Eksi 27 Dereceyi Gördü

Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde hava sicakligi eksi 27 dereceye kadar düserken ev ve is yerlerindeki camlarda olusan buzlar sobalarin yanmasina ragmen çözülmedi.

Adana'nin Tufanbeyli Ilçesi Eksi 27 Dereceyi Gördü
Tufanbeyli ilçesinde kar yagisinin ardindan hava sicakligi eksi 27 dereceye kadar düstü. Tufanbeyli’de 3 gün devam eden ve sehir merkezinde 30 santim köylerde ise 1 metreye yaklasan kar yagisi, hayati olumsuz etkiledi. Yapilan çalismalar sonucunda kapanan yollar açilirken, ilçe beyaz bir örtüye büründü. Kar yagisinin bitmesiyle birlikte özellikle geceleri asiri soguk ve don yasanmaya basladi.

Sabah saatlerinde hava sicakligi eksi 27 derece olarak ölçüldü. Hava sicakligi asiri düstügü için is yeri ve evlerin camlarindaki buzlarin soba yanmasina ragmen çözülmedigi görüldü.

Çatilarda sarkitlar olusurken gün boyu asiri soguktan dolayi çözülmedi. Vatandaslarin sarkit buzlarin tehlike olusturmamasi için sopalarla düsürdü. Tufanbeyli sakinleri hava sicakliginin eksi 27 dereceye düsmesi ile akan suyun bile buz tuttugunu, camlardaki buzlarin erimedigini dile getirdiler.
Kaynak: İHA