Kütahya'da 'Altin Gençlik Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Kütahya Kent Konseyi Gençlik Merkezi’nin, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Dumlupinar Üniversitesi is birliginde düzenledigi "Altin Gençlik Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kütahya'da 'Altin Gençlik Ödülleri' Sahiplerini Buldu
Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçeklestirilen Kütahya Altin Gençlik Ödül törenini açilisi konusmasini yapan Kütahya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Baskani Alparslan Dinçer, Kütahya’da ögrenim gören ögrencilerin egitim faaliyetlerinin yaninda belirledikleri amaç dogrultusunda bir araya gelerek üniversite bünyesinde resmi topluluk haline geldiklerini ve Kütahya adina fikir ve proje ürettiklerini ifade etti.

Dinçer, “Kütahya’nin gençleserek hedeflerine emin adimlarla kosmasini hedefliyoruz. Tarihine, kültürüne, medeniyetine, öz degerlerine, inançlarina ve ruh yapisina simsiki bagli bir gençligin insasi için var gücümüzle çalisiyoruz. Adana için Altin Koza ne ise, Antalya için Altin Portakal ne ifade ediyorsa Kütahya’miz için de Altin Gençlik Ödülleri ayni anlama gelmektedir” dedi.

Kütahya Altin Gençlik Ödüllerinin düzenlenmesine destek veren Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik ve KDPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal’a ve ödül gecesinin hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür eden Gençlik Meclisi Baskani Dinçer, Gençlik Merkezi olarak çalismalarini artirarak devam ettireceklerini söyledi.



Program, Dinçer’in açilis konusmasinin ardindan ödül töreni ile devam etti. Törende Onur Ödülü alan ve kisa bir konusma yapan Vali Ali Çelik, gençlik konseylerinin yaptigi çalismalarin belediye ve üniversite tarafindan sahiplenilmesinin önemli oldugunu vurguladi.

Gençlik Meclisi Baskani Alparslan Dinçer’e ve yönetimine tesekkür eden Vali Çelik, “Topluluk olmak, bir arada olmak, bir amacin pesinde kosmak çok degerli. Topluluk üyelerinin tamaminin bir araya gelebilme ruhunu, bir amaci belirleyip onun etrafinda ortak hareket etme ruhunu tasidiklari için tebrik ediyorum” diye konustu.



"Kütahya ile bütünlestiginiz yasantinizi devam ettirmenizi arzu ediyorum"

Genç Dostu Ödülü verilen Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “2019 yilinda baslattigimiz Kütahya Ikamet Kart Projemize destek vererek, Kütahya’yi komsu illerle rekabet edebilecek ortalama yasa tasidiginiz için tesekkür ediyorum. Bu sehir, 2018 verilerine göre bölgenin en yasli ili oldugu için yillarca yatirimci bulmakta zorlandi. 2019 yilinda 10 bine yakin ögrencimizin projemize paydas olup destek vermesiyle birlikte, bu kötü unvani geride biraktik” ifadelerini kullandi.

Komsu illerle ortalama yas seviyesi olarak ayni seviyeye gelindigini ifade eden Baskan Isik, yatirimcilar açisindan risk olarak görülen sürdürülebilir genç nüfus orani riskinin de geride birakildigini ifade etti.

Baskan Isik, “Bugün ögrenci olan gençlerin, yarin Kütahya’da birer çalisan, genç girisimci ve is insani olarak Kütahya’da kalmanizi, Kütahya ile bütünlestiginiz yasantinizi devam ettirmenizi arzu ediyorum” dedi.

Emegi geçen herekse tesekkür eden Baskan Isik, ödül alan topluluk baskanlari ve üye ögrencilerini tebrik etti.

Yilin akademisyeni ödülünü alan Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal Dumlupinar Üniversitesinin son iki yilda önemli ilerleme gösterdigini ifade etti.

Rektör Uysal; “Kütahya Dumlupinar Üniversitesi ögrenci merkezli bir üniversitedir. Yeni müracaatlarla birlikte 100’ün üzerinde ögrenci toplulugumuz var. Ögrenci topluluklarini tesvik ediyoruz. Ödül alan topluluklarimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA