Kimler Daha Az elektrik Faturası Ödeyecek? Elektrikte Kademeli Fatura Dönemi Ne Zaman Başlıyor?

elektrik faturası için yeni bir döneme geçildiğinin belirtilmesiyle konu hakkında birçok detay merak edildi. Bu sebeple en merak edilenler arasında kademeli fatura dönemi nedir sorusu yer aldı. Peki Kademeli ödeme dönemi en zaman başlayacak? Kimler daha az elektrik faturası ödeyecek? Kademeli fatura dönemi nedir? İşte detaylar...

Kimler Daha Az elektrik Faturası Ödeyecek? Elektrikte Kademeli Fatura Dönemi Ne Zaman Başlıyor?
Elektrik faturalarının tüketim miktarına göre belirlenmesinin ardından konuyla ilgili olarak birçok araştırma yapıldı. Bu kapsamda en merak edilenler arasında kimler daha az elektrik faturası ödeyecek ve elektrikte kademeli fatura dönemi ne zaman başlayacak soruları yer aldı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez ise konuyla ilgili olarak nasıl bir tarife uygulayacaklarını açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı elektrik faturalarında kademeli sistem uygulaması vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TRT payı enerji fonunun kaldırılmasının ardından elektrik faturasında değişiklikler meydana geleceği belirtildi. Bu sebeple açıklanan konu hakkında birçok detay araştırıldı. Kimler daha az elektrik faturası ödeyecek ve elektrikte kademeli fatura dönemi ne zaman başlayacak sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Kimler Daha Az Elektrik Faturası Ödeyecek?


Elektrik faturaları hakkında yeni kararların alınmasının ardından konuyla ilgili birçok araştırma yapıldı. Konu kapsamında en merak edilenler arasında ise kimler daha az elektrik faturası ödeyecek ve kademeli fatura dönemi ne zaman başlayacak soruları yer aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kademeli fatura dönemine yılbaşı itibariyle geçileceğini belirtti. Dönmez konuyla ilgili olarak “Buna benzer uygulamalar belediyelerin su işletmelerinde de uygulanıyor. Dolayısıyla vatandaşımızın çok yabancı olduğu bir uygulama değil. Hedefimiz yılbaşına yetiştirebilmek ama takdir edersiniz ki, şirketlerin yazılımlarında birtakım değişiklikler olması gerekecek çünkü okuma sistemleri şu anda tek kademe. İki kademe olursa değişiklik yapılması gerekecek” ifadelerini kullandı. Düşük miktarda elektrik harcayanların daha az ödeyeceğini belirterek ''Enerji verimliliğini artırmak amacıyla aynı abone grubunda yer alsa bile maliyet bazlı tarife metodunun yanında elektrik enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik edici, benzer abone gruplarında fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması amaçlanmaktadır. Bu düzenleme ile maliyetler için bir çalışma yapılması, gerekli olan abone grubu için normal tüketim miktarına uygun olarak bir kademe belirlenmesi ve oluşan tüketim artışından kaynaklanan ilave maliyetlerin bu kademe üstünde tüketim yapar aynı abonelere yansıtılması amaçlanmaktadır.'' açıklamasında bulundu. Ayrıca birinci kademenin herkes için aynı tarifede uygulanacağını açıklayarak Birinci kademede asgari ihtiyaçları karşılayacak seviyede bir rakamdan bahsediyoruz. Örneğin; 100 birime kadar bir birim fiyat söyledik. 100 birimin üstünde ayrı bir fiyat çalışacak. Herkes için 100 birim aynı fiyat. Bu 100 birimin 50 birim üstüne çıkarsanız o 50 birimlik fiyatınız, ikinci kademeden oluşacak” açıklamasında bulundu.


Kimler Daha Az elektrik Faturası Ödeyecek? Elektrikte Kademeli Fatura Dönemi Ne Zaman Başlıyor?

Türkiye’de Ne Kadar Elektrik Tüketiliyor?


Kademeli fatura dönemine geçileceği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından “Örneğin 100 birime kadar bir birim fiyat söyledik. Bu 100 birimin 50 birim üstüne çıkarsanız o 50 birimlik fiyatınız, ikinci kademeden oluşacak” örneğiyle açıklanmıştı. Bu sebeple vatandaşların sık sık arattığı konular arasında Türkiye ne kadar elektrik tüketiyor sorusu yer aldı. Türkiye’de 924 bin 828 megavatsaat elektrik üretildiği ve 921 bin 781 megavatsaat tüketildiği belirtildi.


Kimler Daha Az elektrik Faturası Ödeyecek? Elektrikte Kademeli Fatura Dönemi Ne Zaman Başlıyor?