Hakkari Valisi Akbiyik, Hizmete Alinan Yolcu Minibüsünün Soförlügünü Yapti

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Içisleri Bakanliginca görevlendirme yapilan belediyenin araç filosuna çöp kamyonetiyle dahil edilen 2 yolcu minibüsünden birinin soförlügünü yapti.

Merkez otogara getirilip hizmete alinan araçlari inceleyerek ilgililerden bilgi alan Akbiyik, yaptigi açiklamada, söz konusu araçlarla birlikte 34 yeni araç aldiklarini söyledi.

Göreve geldiklerinde 4-5 aracin çalisabilir, 26'sinin da çalisamaz halde oldugunu belirten Akbiyik, "Su anda toplam araç sayimiz 50'yi geçti. Daha önce 14 araçla toplu tasima yapiyorduk. Halkimizin en çok mutlu oldugu hizmetlerden birisi toplu tasima hizmetidir. Minibüslerimiz her mahalleye, en ücra köseye kadar gidiyor." dedi.

Belediyenin, daha yasanabilir bir kent için diger alanlarda çalismalarini sürdürdügünü ifade eden Akbiyik, kent merkezinde 54 kilometre asfalt ve içme suyu sorunun gidermek için yeni sondaj ve hatlar yaptiklarini aktardi.

Sanat sokagi, cadde giydirme, etüt merkezi ve çevreye duyarli çalismalari halkin hizmetine sunduklarini dile getiren Akbiyik sunlari kaydetti:

"Hakkari halkinin hizmetlerin en güzeline layik olduguna inaniyoruz. 2020-2023 Degisim Dönüsüm Programi kapsaminda yaklasik 25 projemiz vardi. Yüzde 70'ini gerçeklestirdik. Geldigimizde temizlik isleri ihaleyle özel sektöre yapiliyordu. Su anda araçlarimizla bunu kendimiz yapiyoruz. Bu da belediyeye katki sagliyor. Ilk geldigimizde belediyenin 214 milyon lira borcu vardi. Biz 80 milyon liraya yakin borç ödedik. Bir taraftan da hizmet yapiyoruz. Yaptigimiz hizmetlerin bedeli de 50 milyon lirayi geçti. Hakkari'de tarihi hizmetler yapiliyor. Insallah daha da güzel olacak."

Akbiyik, daha sonra direksiyonuna geçtigi ve yolda dolmus bekleyen vatandaslari aldigi minibüsü çarsi merkezine kadar sürdü.

Kaynak: AA