Eskisehir'de Türk Metal Sendikasi Üyelerinden Toplu Is Sözlesmesi Eylemi

Türk Metal Sendikasi ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasi (MESS) arasinda baslayan Grup Toplu Is Sözlesmesi görüsmelerinin tikanmasi üzerine Eskisehir'de eylem yapti.

Ulus Aniti önünde toplanan isçilere seslenen Türk Metal Sendikasi Eskisehir Sube Baskani Orhan Demir, alanda Türk ekonomisinin yükünü çeken, kriz ve salgin demeden üreten, çalisan, alin teri döken metal isçilerinin bulundugunu söyledi.

Emekçilerin, hakkini arayanlarin, namuslu, cefakar, vefakar sendika üyeleri ile birlikte bulustuklarini ifade eden Demir sunlari söyledi:

"Türk Metal Sendikasi üyesi isçiler, onlar; en zor, en imkansiz zamanlarda bile, islerine, isyerlerine sahip çiktilar. Onlar herkesin salgindan korkup evine kapandigi günlerde, ölüme meydan okuyarak çalistilar. Onlar simdi burada. Emekleri ve ekmekleri için, hakli taleplerini haykirmak için bulustular. çalisirken sirtimizi sivazlayan ama sözlesme masasinda bizi tanimazdan gelenlere seslerini duyurmak için bulustular. Iste o sesi duyun…

Onlar diyor ki, 'Isçiyiz, hakliyiz, kazanacagiz.' Kimsenin sokaga çikamadigi günlerde, en agir islerde tezgahlarinin basinda olanlar kazanacak. Salgina bile meydan okuyup, durmadan dinlenmeden üretenler, salgini hiçe sayanlar, ölümüne çalisanlar kazanacak. Biz kazanacagiz. Çünkü eger bugün birine tesekkür edilecekse, bu tesekkürü en çok onlar hak ediyor. Bugün birine hakkini teslim edilecekse, o hakkin sahibi sizlersiniz."

Sendika üyeleri açiklamanin ardindan dagildi.

Kaynak: AA