Beypazari Fatih Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden 16 Milyon Liralik Ciro

Ankara'nin Beypazari ilçesindeki Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2021'de okul mobilyalari ve temizlik malzemeleri üretiminde 16 milyon liralik ciro elde ettigi bildirildi.

Kaymakam Oktay Erdogan ve Belediye Baskani Tuncer Kaplan ile beraberindekiler okuldaki üretim alanlarini gezdirerek bilgi aldi.

500 ögrencinin egitim ögretim gördügü okulun adeta bir fabrika gibi çalismasi üretim alanlarini gezen yetkililerin dikkatini çekti.

- "2021'de 16 milyon liralik gelir elde edildi"

Kaymakam Erdogan, ziyarette yaptigi açiklamada, okulun, bir süre öncesi Ar-Ge okulu olarak ilan edildigini bildirdi.

Buradaki önceligin egitim ve ülkenin ihtiyaç duydugu is gücünü yetistirmek oldugunu belirten Erdogan, okulun Ankara'nin en önemli okullarindan biri oldugunu söyledi.

Erdogan, egitimin yaninda burada ciddi bir üretimin de yapildigina deginerek "Bu üretimlerde yilda 10 milyonun üzerinde kazanç elde ediliyor. 2021'de 16 milyon liralik gelir elde edildi. 2022 yili için de simdiden 10 milyon liralik siparis alindi. Ilçe Milli Egitim Müdürümüze, okul müdürümüze, ögretmenlerimize ve ögrencilere çok tesekkür ediyorum. Bu basari özverili bir çalismanin örnegidir." diye konustu.

Okul müdürü Nuri Caner de baskentteki tüm okullarin masa ve siralari ile denet setleri, okul mobilyalari ve dezenfektan üretimlerinin yapildigini kaydetti.

Kaynak: AA