2021-2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri Basvuru Takvimi Belli Oldu

'Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri' ve 'Engelsiz Program Nisani' basvurulari, 17 Ocak18 Subat 2022 tarihlerinde alinacak.

Yüksekögretim Kurulu (YÖK), "Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri" ve "Engelsiz Üniversite Programi Nisani" basvurularinin 17 Ocak-18 Subat 2022 tarihleri arasinda alinacagini duyurdu.

YÖK'ten yapilan açiklamada, kurulun, üniversite kampüs sinirlari içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve esit katilimini saglamak ve kamuoyunda farkindalik olusturmak amaciyla Engelsiz Üniversite Ödülleri'ni ilk defa 2018'de vermeye basladigi animsatildi.

Kurulun, "Engelsiz Erisim" ve "Engelsiz Egitim" temalariyla yaptigi çalismalarina devam ettigi belirtilerek, ödüllerin üniversiteler, akademisyenler, ögrenciler ve velilerden gelen talepler dogrultusunda yogun ilgi gördügü ve kapsaminin genisletildigi bildirildi.

2021-2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri'nin, "Engelsiz Üniversite Bayraklari" ve "Engelsiz Program Nisani" kategorilerinde verilecegi ifade edilen açiklamada, "Engelsiz Üniversite Bayraklari Ödülleri"nin mekanda erisilebilirlik, egitimde erisilebilirlik ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erisilebilirlik olmak üzere 3 kategoride verilecegi bildirildi.

Basvurularin "yoksis.yok.gov.tr" adresine 17 Ocak-18 Subat 2022 tarihleri arasinda yapilacagi, sonuçlarin Mayis 2022'de açiklanacagi bildirildi.

Basvuru ve degerlendirme detaylarina, YÖK'ün internet sitesinden ulasilabilecegi kaydedildi.
Kaynak: AA