Zonguldak'ta Kartpostallik Kar Manzaralari

Zonguldak’ta üç gündür etkisini gösteren yogun kar yagisi kentin yüksek kesimlerinde etkisini sürdürüyor. Yüksek kesimde bulunan mahallelere ulasim güçlükle saglandi. Öte yandan, karla birlikte kartpostallik görüntüler olustu.

Zonguldak'ta Kartpostallik Kar Manzaralari


Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün uyarilarinin ardindan il genelinde yogun kar yagisi üç gündür etkisini sürdürüyor. Zonguldak Valiligi 23 Aralik günü il geneli okullarin bir günlügüne tatil edilmesine karar verdi. Sabah saatlerinde ise gitmek isteyen ve yüksek kesimlerdeki ara mahallelerde ikamet eden vatandaslar ulasim güçlügü çekti. Araçlari kar altinda kalan vatandaslar sabahin ilk isiklariyla kar temizleme çalismasi yapti. Yer yer 30 santimetreyi bulan nedeniyle araçlarini otoparktan çikartamayan vatandaslar ise yaya olarak sehir merkezine inmeye çalisti. Ekipler gece boyu ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalismalarini sürdürdü.

Bir taraftan karla mücadele devam ederken bir taraftan da ortaya kartpostallik görüntüler ortaya çikti. Kentin yüksek kesimlerinde olusan manzaralar deniz ile birlesince ortaya seyrine doyumsuz görüntüler çikti.

(Onur Altindag-IHA)
Kaynak: İHA