Yenisehir Belediyesi Metruk Binalari Yikiyor

Içisleri Bakanligi’nin kamu düzeni ve güvenligi gibi uyusturucu madde temini ve kullanimi gerekçesiyle metruk binalarin yikimiyla ilgili genelgesinin ardindan Yenisehir’de 69 yapi yerle bir edildi.

Yenisehir Belediyesi Metruk Binalari Yikiyor
Yenisehir Belediyesi, son yikim çalismasini 30 yildir ilçede sikayet konusu edilen metruk binada gerçeklestirdi. Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin, “Bakanligimizin metruk binalarin tespit edilmesi, iyilestirilmesi, yikilmasi veya kullaniminin engellenmesiyle ilgili genelgesini dikkate alarak bugüne kadar ilçemizde 69 metruk binanin yikimini gerçeklestirdik. Bu binalardan 60’ini belediye olarak biz, 9’unu da vatandasimiz kendi imkanlariyla yikti” dedi.

Baskan Davut Aydin, metruk binalarla ilgili çalismalarin Yenisehir Kaymakamligi ve Bursa Valiligi ile koordineli bir sekilde yürütüldügünü, yikim ekiplerinin de mevzuat hükümleri dogrultusunda hareket ettigini söyledi.



Bu arada, metruk binalarla ilgili son çalisma Kozdere yolunda yapildi. 30 yildir ilçede uyusturucu madde kullanimi ve teminiyle ilgili sikayetlere konu olan binaya çevre güvenligi de alindiktan sonra müdahale edildi.

Kaba insaat halindeki 2,5 katli binanin yikimini vatandaslarla birlikte izleyen Belediye Baskani Davut Aydin, 32 hissedarina ulasilan metruk yapi enkazinin da en kisa sürede kaldirilarak görüntü kirliliginin önüne geçilecegini söyledi.

Çevre sakinleri, sikayetlerini dikkate alan Belediye Baskani Davut Aydin’a yikim çalismasindan ötürü tesekkür etti.
Kaynak: İHA