Yemek Tatlarini Taklit Eden Ekran Gelistirildi

Japonya’daki Meiji Üniversitesi’nden Profesör Homei Miyashita, yemek tatlarini taklit edebilen ekran gelistirdi. Ekrani yalayarak ekrandaki yemegin tadi aliniyor.

Japonya’da yemek tatlarini taklit eden ekran gelistirildi. Japonya’nin baskenti Tokyo’da yer alan Meiji Üniversitesi’nden Profesör Homei Miyashita tarafindan gelistirilen ekran, yalanmasi halinde ekrandaki yemegin tadini izleyiciye sunuyor.

Lezzetli TV (TTTV) adi verilen cihaz, belirli bir yiyecegin tadini olusturmak için 10 aroma kutusunu içerisinde barindiriyor. Istenilen tat örnegi daha sonra izleyicinin denemesi için düz bir TV ekrani üzerindeki hijyenik film üzerine püskürtülüyor.

Miyashita yaptigi açiklamada, Covid-19 salgini döneminde bu tür bir teknolojinin insanlarin dis dünyayla baglanti ve etkilesim biçimini gelistirebilecegini aktararak, “Amaç, insanlarin evde kalirken bile dünyanin diger ucundaki bir restoranda yemek yeme gibi bir deneyim yasamalarini mümkün kilmaktir" dedi.

Miyashita, yemegin tadini zenginlestiren bir çatal da dahil olmak üzere yemek lezzetleri ile ilgili çesitli cihazlar üreten yaklasik 30 ögrenciden olusan bir ekiple çalisiyor. Miyashita, TTTV prototipini geçen yil kendisinin yaptigini ve ticari bir versiyonun yapiminin yaklasik 100 bin yen (875 dolar) tutacagini aktardi.

Miyashita ayrica, tipki müzik gibi, dünyanin dört bir yanindan yemek zevklerinin indirilebilecegi ve kullanicilar tarafindan keyfini çikarabilecegi bir platform yapmayi planliyor.

Söz konusu teknolojinin, asçilar için uzaktan egitim, tadim oyunlari ve sinavlari gibi alanlarda potansiyel kullanimi oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA