Veteriner Hekimler, Tarim Ve Orman Bakani Pakdemirli Ile Bir Araya Geldi

Türk Veteriner Hekimleri Birligi Merkez Konseyi, dün DSI Genel Müdürlügü’nde yapilan toplantiyla Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli ile bir araya geldi.

Veteriner Hekimler, Tarim Ve Orman Bakani Pakdemirli Ile Bir Araya Geldi
Türk Veteriner Hekimleri Birligi Merkez Konseyi, 56 Bölge ve Il Veteriner Hekimleri Odasi Baskani’nin katilimlariyla 22 Aralik Çarsamba Günü Ankara’da bir toplanti gerçeklestirdi. DSI Genel Müdürlügü’nde yapilan toplantiya Tarim ve Orman Bakani Pakdemirli ev sahipligi yapti.

Toplantida, Türk Veteriner Hekimleri Birligi ve Veteriner Hekimleri Odasi Baskanlari’nin talepleri Pakdemirli ile paylasildi.

Talepler içerisinde yer alanlar arasinda, “Veteriner hekimlerin saglik meslek grubunda oldugu gerçegi göz ardi edilmemesi, yerli Covid-19 TURKOVAC asisini üreterek hizmete sunan bilim insaninin bir virolog veteriner hekim oldugunu dikkate alarak TBMM’nin gündeminde olan saglik çalisanlarina yapilmasi planlanan iyilestirmelerle ilgili yeni kanuni düzenleme kapsamina veteriner hekimler de dahil edilmesi. Serbest veteriner hekimlerde dahil tüm veteriner hekimler Fiili Hizmet Zammindan (Yipranma Payi) yararlanmasi. Tarim ve Orman Bakanligi’nda Veteriner Hekim Istihdami artirilmasi ve bir an önce veteriner hekim alimi yapilmasi. E-Reçete, ITS ve ATS uygulamalarindaki tüm problemlerin çözülmesi, gerekli yasal düzenlemeler gerçeklestirilmesi” bulunuyor.

Bakan Pakdemirli, veteriner hekimlerin hizmetlerinin ne kadar önemli olduguna dikkat çekerek, bu taleplerle ilgili çalismalarin bir an önce sonuçlandirilmasinin talimatini verdi.

Toplantida, Bakan Yardimcisi, Hayvancilik, Gida ve Kontrol Personeli, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürleri, Strateji Gelistirme Baskani, Egitim ve Yayin Dairesi Baskani ile Bakanligin ilgili birimlerinden yetkililer yer aldi.
Kaynak: İHA