'Türkiye Önümüzdeki Dönemde Yüksek Büyüme-Düsük Cari Açik Hedefiyle Yoluna Devam Edecek'

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, büyüme ile cari fazla arasindaki pozitif korelasyonu saglayarak önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yüksek büyüme-düsük cari açik hedefiyle yoluna devam edeceginin altini çizdi.

'Türkiye Önümüzdeki Dönemde Yüksek Büyüme-Düsük Cari Açik Hedefiyle Yoluna Devam Edecek'


Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Ankara Kizilcihamam’da düzenlenen “Belediye Baskanlari Istisare ve Degerlendirme Toplantisi”na katildi.

Türkiye Ekonomi Modeli’ne dair bir sunum gerçeklestiren Nebati, yatirim, üretim, ihracat ve istihdam odakli yeni modelde “ihracat eksenli kalkinma: dikey büyüme” basligi altinda önemli bilgiler verdi. Fiyat istikrari, finansal istikrar, sürdürülebilir ve dengeli bir maliye politikasinin önemine isaret eden Bakan Nebati, büyüme ile cari fazla arasindaki pozitif korelasyonu saglayarak önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yüksek büyüme-düsük cari açik hedefiyle yoluna devam edeceginin altini çizdi. Kamuoyuna duyurulan “Kur Korumali TL Mevduat” ürünü hakkinda da bilgiler veren Bakan Nebati, ürünün temel özellikleri kapsaminda sistemin isleyisini detayli bir sekilde anlatti.

(Hülya Keklik / IHA)
Kaynak: İHA