TOBB Baskani Hisarciklioglu Gaziantep'te Borsalarin Yildizlari Ödül Töreni'nde Konustu Açiklamasi

'(Tarim ve hayvancilik) Son dönemde maliyetlerimizde ciddi anlamda yükselme var. Bu konuda tedbirlerin alinmasiyla ilgili bakanlarimizla, hükümetimizle görüsüyoruz'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, tarim ve hayvanciligin önemine isaret ederek, "Son dönemde maliyetlerimizde ciddi anlamda yükselme var. Bu konuda tedbirlerin alinmasiyla ilgili bakanlarimizla, hükümetimizle görüsüyoruz." dedi.

Hisarciklioglu, Gaziantep Ticaret Borsasi'nda (GTB) düzenlenen "Borsalarin Yildizlari Ödül Töreni"ndeki konusmasinda, tarim ve hayvanciligin hiçbir devirde degerini yitirmedigini söyledi.

Tarim ve hayvanciligin gelecekte de yildiz sektör olacagini ifade eden Hisarciklioglu, "Yasamak için tüketmek zorundayiz. Bunu karsilayacak da tarim ve hayvancilik sektörüdür. Dünya nüfusu, 8 milyar oldu ve her yil büyüyor. Nüfus artikça, orta sinif büyüdükçe dünya daha çok tüketecek. Dogal afetlerde ekonomik risk anlaminda en çok tarim ve hayvancilik sektörü etkilenir. Pandemi döneminde de bunu beraber yasayarak, gördük. Kendine yeten ülke olmanin önemini de görüldü." dedi.

Hisarciklioglu, tarim ve hayvancilik sektörünün hiçbir zaman ihmal edilmemesi gerektigini isaret ederek, TOBB'un söz konusu sektörde önemli çalisma yaptigini ve katki sagladigini dile getirdi.

Dünyadaki fiyat artislarina bakildiginda tarim ve hayvancilik ürünlerinin enerjiden daha çok arttigina dikkati çeken Hisarciklioglu, "Son dönemde maliyetlerimizde ciddi anlamda yükselme var. Bu konuda tedbirlerin alinmasiyla ilgili bakanlarimizla, hükümetimizle görüsüyoruz." diye konustu.

- "Kamu-özel sektör ele ele vererek bu zor günleri rahatlikla atlatiriz"

Hisarciklioglu, Türkiye'de son 30 yilda birçok sikintili süreçlerin yasandigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Bu sikintili süreçlerin hepsini de atlattik. Is insanina karamsarlik kesinlikle yakismaz. Gerek inancimiz geregi gerekse de yaptigimiz meslekle ilgili umutsuz olamayiz. Karamsar olan insan ne üretebilir ne de üretim yapabilir. Türk is dünyasi olarak bu krizlerin, sikintilarin hepsini atlatabilecek tecrübeye ve dinamizme sahibiz. Tüm Türkiye'yi gezen bir kardesiniz olarak söylüyoruz; yeter ki kendimize güvenelim, birbirimizi farkliliklarindan dolayi ötekilestirilmeyelim. Kamu-özel sektör ele ele vererek bu zor günleri rahatlikla atlatiriz."

Programa Vali Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, GTB Baskani Mehmet Akinci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, SANKO Holding Onursal Baskani Abdulkadir Konukoglu ve Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu ile borsa üyeleri katildi.

Hisarciklioglu ve beraberindekiler, daha sonra GTB'nin yeni hizmet binasi ve Et Borsasi'nin açilisini gerçeklestirdi.
Kaynak: AA