Nebati Ve Kasapoglu, AK Parti'li Belediye Baskanlarina Bakanlik Çalismalarini Anlatti

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ile Hazine ve Maliye Bakani Nurettin Nebati, AK Parti Yerel Yönetimler Baskanliginca düzenlenen Belediye Baskanlari Istisare ve Degerlendirme Toplantisi'nda Bakanlik çalismalarini aktardi.

Kizilcahamam'daki Eliz Otel'de yapilan toplantida Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan'in konusmasinin ardindan Kasapoglu ile Nebati birer sunum yapti.

Bakan Kasapoglu, sunumunda, belediye baskanlarina ilçelerde sportif faaliyetlerin yayginlastirilmasi ve spor tesislerinin 7/24 kullanilmasi çagrisinda bulundu.

Kadin odakli sportif faaliyetlerin de yayginlastirilmasi konusunda tavsiyede bulunan Bakan Kasapoglu, Bakanliginca hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasin" projesine belediyelerin de destek vermesini istedi.

Kasapoglu, sehirlerde yapilan yeni statlarin halka açilmasi konusunu gündeme getirerek, bu konuda belediyelerle is birligine hazir olduklarini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakani Nebati de Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bir sunum gerçeklestirerek, yatirim, üretim, ihracat ve istihdam odakli yeni modelde "Ihracat eksenli kalkinma: Dikey büyüme" basligi altinda bilgi paylasiminda bulundu.

Fiyat istikrari, finansal istikrar, sürdürülebilir ve dengeli bir maliye politikasinin önemine isaret eden Bakan Nebati, büyüme ile cari fazla arasindaki pozitif korelasyonu saglayarak gelecek dönemde Türkiye'nin yüksek büyüme-düsük cari açik hedefiyle yoluna devam edecegine vurgu yapti.

Kamuoyuna duyurulan "Kur Korumali TL Mevduat" ürünü hakkinda da bilgiler veren Bakan Nebati, ürünün temel özellikleri kapsaminda sistemin isleyisini detayli olarak anlatti.

Kaynak: AA