Kentucky'i Vuran Hortumda Iki Bebegin Enkazdan Kurtarildigi Anlarin Görüntüsü Yayinlandi

ABD’nin Kentucky eyaletinde 10 Aralik’ta meydana gelen hortumun ardindan 2 bebegin yikilan evin enkazindan sag çikarildigi anlarin görüntüsü yayinlandi. Battaniyeye sarili bebeklerin yara almadigi açiklandi.

ABD’de geçtigimiz hafta Kentucky, Illinois Arkansas, Tennessee ve Missouri eyaletlerini vuran hortumun izleri silinmeye çalisiliyor. Hortumun yol açtigi yikimin ardindan temizleme çalismalari devam ediyor. Kentucky’de 10 Aralik’ta meydana gelen ve en az 71 kisinin ölümüyle sonuçlanan hortum felaketinde bir evin enkazindan 2 bebegin kurtarildigi anlarin görüntüleri yayinlandi. Vücut kamerasina yansiyan görüntülerde, Hopkins County Serif Ofisinden Trent Arnold ve Troy Blue’nun, Dawson Springs’te yikilan bir evin enkazinda molozlarin arasinda arama yaptigi, bu sirada 1 bebegi sag olarak çikardigi kameraya yansidi. Diger bebegin ise küvet içinde battaniyeye sarili halde bulundugu görülürken, bebeklerin sag olarak kurtarilmasiyla büyük sevinç yasandi.

Saglik durumlari iyi

Hortumdan 35 dakika sonra kurtarilan 3 ve 15 aylik bebeklerin yara almadigi aktarildi. Bebeklerin büyükanneleri tarafindan hortumdan korunmalari için battaniyeye sarilarak küvete konuldugu belirtildi. Küvetin ise hortum sirasinda yerinden sökülerek bahçeye savruldugu ifade edildi.
Kaynak: İHA