Kemal Kiliçdaroglu, Çukurova Belediyesi Toplu Açilis Ve Temel Atma Töreni'ne Katildi Açiklamasi

'Gençler Türkiye'nin kaderini degistirdikten sonra bu ülkede huzuru, barisi, kardesligi, dostlugu saglayacagiz. Hiç kimsenin inanciyla, kimligiyle, yasam tarziyla asla siyaset yapilmasina izin vermeyecegiz' 'Türkiye, bölgesinin de en güçlü devleti olacak ve özgürlügün ne oldugunu hep beraber yasayacaksiniz. Istediginiz tweeti atacaksiniz, istediginiz sekilde beni elestirebileceksiniz'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Türkiye'nin kaderini degistirdikten sonra ülkede huzuru, barisi, kardesligi, dostlugu saglayacaklarini, hiç kimsenin inanciyla, kimligiyle, yasam tarziyla siyaset yapilmasina izin vermeyeceklerini söyledi.

Kiliçdaroglu, Imamoglu ilçesinde belediyeyi ziyaretinde, voleybol takimi Imamoglu Belediye Spor Kulübü oyunculari tarafindan karsilandi. Kaptan Esra Büken ve oyuncularla sohbet eden Kiliçdaroglu, daha sonra Belediye Baskani Kasim Karaköse ile basina kapali görüstü.

Ziyaretinin ardindan Kiliçli Mahallesi'nde ellerinde Türk bayraklari olan belediye isçileri, içinde Kiliçdaroglu'nun bulundugu minibüsünü durdurup CHP liderini selamladi.

Kiliçdaroglu, daha sonra Çukurova Belediyesi Toplu Açilis ve Temel Atma Töreni'nde, gençlere seslenerek konusmasina basladi.

Gelecek seçimin kaderini gençlerin belirleyecegini aktaran Kiliçdaroglu, gençlerin dünya siyaset tarihine olaganüstü bir basariyi altin harflerle yazacagini söyledi.

Gençlere güvendigini vurgulayan Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Sizler Türkiye'nin kaderini degistireceksiniz. Size inancim tamdir, bilmenizi isterim. Gençler Türkiye'nin kaderini degistirdikten sonra bu ülkede huzuru, barisi, kardesligi, dostlugu saglayacagiz. Hiç kimsenin inanciyla, kimligiyle, yasam tarziyla asla siyaset yapilmasina izin vermeyecegiz. Herkesin kimligine, inancina, yasam tarzina saygi gösterecegiz. Tek amacimiz var, bayragimizi onurla göndere çekmek ve vatani, vatanin her alanini, her sahasini zenginlestirmek. Huzur içinde yasayan bir Türkiye'yi insa edecegiz."

- "Belediyelerimiz gerçekten tikir tikir çalisiyor"

Kiliçdaroglu, belediyelerinin çalismalarina birilerinin hazmedemedigini dile getirdi.

Sanliurfa'da elektrik sorunu oldugunu aktaran Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"2 milyon 300 bin dekar taslik arazi var. Onlara su teklifte bulundum, 'Önümüzdeki yerel seçimlerde Sanliurfa'nin belediye baskanligini Cumhuriyet Halk Partisi'ne verirseniz o taslik arazide günes tarlalari kuracagim ve çiftçilere elektrigi bedava verecegim' dedim. Bunu da hazmedemiyorlar. 'Efendim diger yerlerde niye yapmiyorsunuz?' 2 milyon 300 bin dekar taslik arazi ver, bak bakalim yapiliyor mu, yapilmiyor mu? Biz yapacagimiz her seyin sözünü veririz. Bir baska önemli nokta, belediyelerimiz gerçekten de tikir tikir çalisiyor. Belediyelerimiz harcadiklari her kurusun hesabini sizlere veriyorlar bu çok degerlidir. Demokrasinin çikis kaynagi da aslinda budur. O nedenle belediye baskanlarimiza, bize güvenin. Önümüzdeki süreçte çok ama çok güzel seyler yapacagiz, beraber, birlikte yapacagiz."

???????Gençlere hitaben konusmasini sürdüren Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Gençlerin temel özelligi özgürlüklerine düskün olmalaridir. Dolayisiyla gençler bir tweet atarken veya Facebook sayfalarinda bir seyler yazarken 'Basim belaya girer mi?' diye endiseye kapiliyorlar. Gençlere sunu söylüyorum, sevgili gençler oyunuzu demokrasiden, özgürlüklerden yana kullanin, bu oyu kullandiginiz zaman Türkiye'nin kaderini degistireceksiniz, benim size sözüm sözdür. Oyunuzu vereceksiniz, özgürce elestireceksiniz özgürce. Temel görev oy kullanmaya gitmek, temel görev Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara tasimak, temel görev Millet Ittifaki'nin daha güçlü bir sekilde iktidar olmasi için mücadele etmek, bunu yaptiginiz zaman göreceksiniz Türkiye, bölgesinin de en güçlü devleti olacak ve özgürlügün ne oldugunu hep beraber yasayacaksiniz. Istediginiz tweeti atacaksiniz, istediginiz sekilde beni elestirebileceksiniz. Diyeceksiniz ki 'Ben özgürlükten yanayim, haktan, hukuktan yanayim ve en önemlisi ben adaletten yanayim'. diyeceksiniz."

Konusmalarin ardindan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Kiliçdaroglu'na baglama, Çukurova Belediyesi Spor Kulübü Baskani Selçuk Esmen de voleybol takiminin formasini hediye etti.

Daha sonra kurdele kesimiyle açilis ve temel atma gerçeklestirildi.

Kaynak: AA