IYI Partili Agiralioglu Açiklamasi 'Türkiye Artik Seçim Sathina Girdi'

IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Yavuz Agiralioglu, "Türkiye ister zamaninda ister de erken olsun artik seçim sathina girdi." dedi.

Agiralioglu, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda hükümetin her yaptigina stratejiymis havasi verdigini ancak halk nezdinde bir güveninin kalmadigini ileri sürdü.

Hükümetin en büyük problemlerinden birisinin güven sorunu oldugunu söyleyen Agiralioglu, "Tayyip Bey topa gelisine vuruyor, kurmaylari da Tayyip Bey'in vurdugu istikamete kaleyi tasiyorlar. Iste buna da strateji diyorlar. Tayyip Bey topa gelisine vuruyor, ekonomi kurmaylari da top nereye gitmisse kaleyi oraya tasiyip 'efendim isabet ettiniz' diyorlar." seklinde konustu.

Türkiye'nin öngörülemez ve belirsiz bir ülke durumuna düsürüldügünü iddia eden Agiralioglu, üretirken de satarken de insanlarin en çok ihtiyaç duyduklari seyin ekonominin stabil olmasi oldugunu kaydetti.

Agiralioglu, "Dolar 8 liraya bile inse insanlar buna kanaat etmelidir ki yatirimlarini planlayabilsin. Yarin dolarin kaç lira olacagini bilemediginiz bir ülkede kimse kilini kipirdatmaz. Dolayisiyla dolarin 18 liradan 10 liraya düsmesi yatirim duygusunu gelistirmiyorsa burada bir güven eksikligi vardir. Güven, hedeflerini tutturabilen hükümetlerin etrafinda olusabilir." diye konustu.

"Döviz hareketliliginden istifade edenler kimlerdir?" sorusunu soran Agiralioglu, söyle konustu:

"Güven vermek için ekranlara Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati'yi çikariyorlar. Oysa daha önce dolar 18 liraya çikarken eski Hazine ve Maliye Bakani Lütfü Elvan hiç açiklama yapmadi. Simdi Sayin Bakan, 'gözlerime bakar misiniz, gözlerimde ne görüyorsunuz?' diyor. Biz sizin gözlerinizde basarisizliktan mahcubiyet duymayan bir cüretkarlik görüyoruz. Millet size 20 defa bütçe yapma firsati verdi. Yolun basinda simit hesabi yaptiniz, yolun sonunda ise yarim simit satilmasindan utanmayan bir cüretkarlik görüyoruz. Biz milletin gözlerinde fakirlik, siz zenginlik görüyorsunuz. Biz milletimizin gözünden yokluk kuyrugu, siz varlik kuyrugu görüyorsunuz. Biz benzinliklerdeki kuyruklara 'yokluk', siz ise 'bolluk kuyrugu' diyorsunuz. 20 sene iktidarda kalacaksiniz, fakirligi çözmeyeceksiniz, ondan sonra utanmadan milletin karsisina çikip 'gözlerimin içinde ne görüyorsunuz?' diyeceksiniz. Birazcik izan duygusu kalmissa milletin gözünde ne görüldügünü anlatin."

Türkiye'nin ister zamaninda ister de erken olsun artik seçim sathina girdigini dile getiren Agiralioglu, "Tayyip Bey'in konusmalari, vaatleri, bütçeye ragmen heves ettikleri, yapilan ve uygulanan politikalar, her sey seçimin sinyallerini veriyor. Artik hükümetin 'ne vereyim abime?' dönemidir. EYT'yi vereyim abime, 3600 vereyim abime, abimin icralardaki dosyalarini sileyim. Abime nezaket ve izan vereyim, abimi dinleyeyim. Bu dönem Tayyip Bey için 'abime ne vereyim?' dönemidir." ifadelerini kullandi.

Türk Devletleri Teskilati (TDT) Aksakallar Konseyi Baskani ve AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim'in "Çin, Türk Devletleri Teskilati'nin dogal üyesidir" seklinde açiklama yaptigini aktaran Agiralioglu, bu "talihsiz açiklamalari" dogru bulmadiklarini belirtti.

Kaynak: AA