Göl Manzarali Kayak Merkezi Sezona Hazirlaniyor

Elazig’in Sivrice ilçesinde Hazar Gölü manzarasi ile dikkat çeken Hazarbaba Kayak Merkezi, sezona hazirlaniyor.

Göl Manzarali Kayak Merkezi Sezona Hazirlaniyor
Bölge genelinde yasanan yagisla birlikte Elazig’in Hazarbaba Dagi’na ilk kar düstü. Bin 300 rakimda bulunan Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde turizmin gözde mekanlarindan olan göl manzarali Hazarbaba kayak merkezinde, valilik koordinesinde Il Özel Idaresi ekipleri tarafindan sezon hazirliklari basladi.

Her yil çesitli illerden gelen binlerce kayak severin ugrak mekani olan kayak merkezi, kar kalinliginin yeterli seviyeye ulasmasinin ardindan açilacagi bildirildi.

Kayak merkezindeki çalismalarda sona gelindigini belirten Hazarbaba Kayak Merkezi ve Sivrice Santiye Sefi Salih Simsek, “Burada ilk kar yagdi. Bu kar kaymak için müsait degil. Bizim öncesinden pisti hazir hale getirmek için hazirliklarimiz var. Sezona hazir olan kafeterya suanda halka açik. Konteynerin yerleskesini yaptiriyoruz. Tesislerimizin bakimi ve oranimi var, onlari yaptik. Isin yüzde 90’nini bitirdik, rutin islerimiz kaldi. Hafta sonuna sezona yetistirmeyi planliyoruz ve ondan sonra da kar yagisini bekleyecegiz. Bu sene ikinci bir baby lifti yaptik. Bu hem acemiler hem de çocuklar için güzel oldu. Iki pisti birbirinden ayirdik. Daha çok vatandasimizi daha çok eglenceye, buraya bekliyoruz” dedi.



Göl manzarali Hazarbaba Kayak Merkezinin manzarasinin ragbet gördügünü dile getiren Simsek, “Suanda 10 santimetre yüksekliginde kar var. Bu kar kaymak için yeterli degil. Kar kalinligi 30 santimetre oldugu zaman biz bu kari ezerek pisti hazir hale getirmis olacagiz. Çevre illerden çok talep var. Malatya, Diyarbakir ve bize alternatif olan Bingöl’den gelen var. Bizim burayi daha çok tercih ediyorlar. Çünkü burasi zirve yaptigimiz zaman iki göl manzarasini görebileceginiz ender, Türkiye’de ilk, dünyada da ikinci bir kayak merkezidir” diye konustu.

Kaynak: İHA