Gaziantep Ticaret Borsasi'nin Yeni Hizmet Binasi Törenle Açildi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) yeni hizmet binasi açilis töreninde konusan Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, dün milli mücadelenin sancaktari olan Gaziantep’in bugün kiymetli girisimcilerle marka bir sehir haline geldigini ifade etti.

Gaziantep Ticaret Borsasi'nin Yeni Hizmet Binasi Törenle Açildi
Gaziantep Ticaret Borsasi tarafindan Mücahitler Mahallesi Ipekyolu üzerinde yaptirilan borsa yeni hizmet binasi, çok sayida davetlinin katildigi törenle hizmete açildi. Yaklasik 25 yildir GATEM bölgesinde üyelerine yönelik hizmetler veren GTB, faaliyetlerine artik sehri merkezindeki yeni yerleskesinde devam edecek. Eski borsa binasinda ise üye tescil islemleri ve borsa satis salonlari gibi birimler hizmet vermeyi sürdürecek. Açilis programina Vali Davut Gül, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, SANKO Holding Onursal Baskani Abdulkadir Konukoglu, Yönetim Kurulu Baskani Adil Konukoglu, GTB Baskani Mehmet Akinci, Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu, GTO Baskani Tuncay Yildirim, OSB Baskani Cengiz Simsek, AK Parti Milletvekili Nejat Koçer ile Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan’in yani sira çok sayida is adami, bürokrat ve GTB meclis üyeleri katildi.



“Yaptiginiz is çok önemli ve stratejiktir”

Açilis programinda konusan TOBB Baskani Hisarciklioglu, sözlerine Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yildönümünü anarak basladi.

Dün milli mücadelenin sancaktari olan Gaziantep’in bugün kiymetli girisimcilerle marka bir sehir haline geldigini ifade eden Hisarciklioglu, “Her ne kadar dünya dönüsse de tarim ve hayvancilik hiçbir zaman önem kaybetmiyor. Önümüzdeki dönemde de bu sektörler yildiz sektörler olacak. Dünyanin nüfusu 8 milyar oldu. Dünya nüfusu büyüdükçe tüketim daha çok artiyor. Dogal afetler ve ekonomik risklerden en çok bu sektörler etkileniyor. Kendine yetebilen bir ülkenin önemini pandemi sürecinde gördük. Iste bu yüzden yaptiginiz bu is çok önemli ve stratejiktir. Fiyat artislarina baktigimiz zaman tarim ve hayvancilik fiyatlari, dünya enerji fiyatlarindan daha fazla artti. Son dönemde maliyetlerde de ciddi anlamda bir yükselme var. Bu noktada tedbir alinmasiyla ilgili hükümetle görüsüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Türk is dünyasi sikintilari atlatacak tecrübeye sahiptir”

Gaziantep Ticaret Borsasinin ülkenin örnek borsalarindan biri oldugunu belirten Hisarciklioglu, “Paris’teki, Berlin’deki borsa hangi standartta hizmet veriyorsa Gaziantep’te de bu hizmet var. Borsa Gaziantep’in tarim ve sanayinin baskenti olma vizyonuyla çalisiyor. Açilisini yapacagimiz et borsasi ülkemizin en önemli projelerinden biridir. Gaziantep gastronomi sehri. Gastronomi içindeyse kebap ve baklava var. Kebap içinde et lazim. Bu projelerde gastronominin sürdürülebilirligini sagliyor. Gaziantep’in tescilli ürün sayisi 73 ama bunun 15’ini borsamiz almis. Tüm basarilarin mimari olan borsa yönetimini kutluyorum. Türkiye olarak son 30 yilda sikintili süreçler geçirdik ama hepsini atlattik. Is insanina karamsarlik yakismaz. Biz ne karamsar olduk ne de umutsuz olduk. Karamsar olan insan üretemez. Türk is dünyasi bu sikintilari atlatacak tecrübeye sahiptir. Kamu ve özel sektör el ele verirsek her seyi asariz” diye konustu.



“Yorulmadan hayallerin pesinden kostuk”

GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci ise, yeni idari hizmet binasinin sehrin komsu illerle baglantisini saglayan önemli durak ve güzergah olan Ipekyolu üzerinde oldugunu belirterek, “Yeni idari hizmet binamiz sehrimize son yillarda kazandirdigimiz eser ve projelerden sadece birisini olusturmakta. Bu sene açilisini gerçeklestirdigimiz Antep Fistigi Lisansli Depomuzun hemen yani basinda Türkiye’nin ilk Antep Fistigi Pilot Ölçekli Isleme merkezini insallah en yakin zaman içerisinde hizmete kazandirmis olacagiz. Özellikle Et Borsasi, Lisansli Depo, Yeni Hizmet Binasi gibi tamamlanan projelerimizi göz önüne aldigimizda bu yatirimlarimiz gerçekten çok zor dönemlere gelen projelerdi. Bunlar ilk zamanlarda bizim için sadece bir hayaldi, ama biz yilmadan yorulmadan hayallerimizin pesinde kostuk. Her zaman kent ve ülke ekonomimize nasil bunlari kazandiririz hesaplarini yaptik. Son 4-5 yildir tabir yerindeyse ayagimizdan çizme, basimizdan baret çikmadan insaattan insaata kostuk. Çok sükür bugün verdigimiz tüm emeklerin ve alin terinin meyvelerini hep birlikte aliyoruz” dedi.



“Iki degerli projeyi kazandirmanin gururunu yasiyoruz”

GTB Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu ise Gaziantep’in çalismayi, üretmeyi ve ürettigine deger katmayi seven bir sehir oldugunu söyledi.

Bu ruhun 100 yil önce kurtulus destanini yazan kahraman ecdattan kalan bir miras oldugunu aktaran Tiryakioglu, “Türkiye’de en fazla ihracat yapan 5’inci sehir konumundayiz. Dördüncülük içinde ön siradakilere gerekli sinyallerimizi simdiden vermis durumdayiz. Insallah 2021 yilini 10 milyar dolar ihracat hedefimizi yakalamis olarak kapatacagiz Iste bu ilkeler dogrultusunda sehrimize ve milletimize katki saglayacak, sektörlerimizin gereksinimlerini karsilayacak, uluslararasi ölçekte iki degerli projemizi borsamizin kisitli imkanlariyla hayata kazandirmanin hakli gururunu yasiyoruz” diye konustu.

Açilis töreninin ardindan ise ‘borsanin yildizlari’ ödül töreni gerçeklestirildi.

2020 yili içerisinde borsada gerçeklestirdigi alim- satim tescil islemlerinde en fazla tescil yapan 20 firmaya basari plaketleri TOBB Baskani Hisarciklioglu, tarafindan takdim edildi.

Et Borsasi da açildi

Törenin ardindan TOBB Baskani Hisarciklioglu ile beraberindeki protokol üyeleri, yapimi tamamlanan Gaziantep Ticaret Borsasi Et Borsasi’nin açilisini gerçeklestirdi. GTB Baskani Akinci ile Meclis Baskani Tiryakioglu, Et Borsasinin açilis kurdelesini kesen protokol üyelerine borsayi gezdirdi. Borsa binasi hakkinda yetkililerden bilgi alan Baskan Hisarciklioglu, GTB Meclis üyeleri ile hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA