Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Sahin'den Iki 'Pitbull'un Saldirdigi Çocugun Yakinlarina Ziyaret

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, pitbull cinsi 2 köpegin saldirisinda agir yaralanan çocugun yakinlarini ziyaret etti.

Sahin, saldiriya ugrayan 4 yasindaki Asiye Ates'in tedavi altina alindigi Özel Deva Hastanesi'ne geldi. Burada Ates'in durumu hakkinda Bashekim Dr. Beyhan Tahmazoglu'dan bilgi aldi.

Daha sonra Asiye'nin babasi Hüseyin Ates, amcasi Cuma Ates ve halasi Hatice Öztürk ile görüserek geçmis olsun dileginde bulundu.

Baba Ates, buradaki konusmasinda, suçlularin cezalandirilmasini isteyerek, "Benim kizimin basina gelen baska birinin kizinin basina gelebilirdi." dedi.

Sahin, ziyaretin ardindan gazetecilere, küçük Asiye'nin yogun bakimdaki tedavisine devam edildigini söyledi.

Asiye'nin sagligiyla ilgili güzel haberler alacaklarini umut ettiklerini ve gerekenleri yaptiklarini ifade eden Sahin, sunlari kaydetti:

"Tehlike arz eden 6 köpek türü var. Bunlarin kesinlikle insana yakin alanda bakilmasi ve yasatilmamasi gerekiyor. Bu hukuken bir suçtur. Böyle olmasina ragmen sehrin merkezinde ve 400 civarinda kisinin yasadigi site içerisinde bir kulübe yapilarak, bir de sorumluluk sahibi site yöneticisince besleniyor. Hemen hukuki süreç baslatildi, tutuklandilar ve içerideler. Bundan sonra Asiye kizimizin yasadigini yasatmamak için alinmasi gereken tedbir ve görevler var."

Yeni yaptiklari barinaklarla sokak hayvanlari için önemli çalismalar yürüttüklerini dile getiren Sahin, "Özelikle tehlike arz eden hayvanlarla alakali 'iste biz götürecektik de yer bulamadik' diye hiçbir mazeret yok. Bizim 153 hattimiz var. Bu hattan da insana zarar veren hayvan türlerini besleyen varsa bize bildirsin. Onlari hizla bir sekilde alip barindirarak rehabilite edecek sistemiz mevcut." ifadelerini kullandi.

Dün, Sahinbey ilçesi Bestepe Mahallesi'nde 2 pitbull cinsi köpegin saldirisina ugrayan 4 yasindaki Asiye Ates, agir yaralanmisti. Olayla ilgili 6 kisi gözaltina alinmisti. Saldirgan köpekler ise Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünce, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Hayvan Barinagi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edilmisti.

Kaynak: AA