Gazi Üniversitesinden KKTC Cumhurbaskani Tatar'a Fahri Doktora Belgesi

Gazi Üniversitesinde düzenlenen törenle Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar’a binis giydirilerek Fahri Doktora Belgesi takdim edildi.

Gazi Üniversitesinden KKTC Cumhurbaskani Tatar'a Fahri Doktora Belgesi


KKTC Cumhurbaskani Tatar, Gazi Üniversitesi ve üniversitenin Türk Dünyasi Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen “Kibris Türklerinin Varlik Mücadelesinde Gazi’nin Kahramanlari” anma törenine katildi.

Rektörlügün Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçeklesen program, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve video gösterimiyle basladi.

Sonrasindaysa Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz, Kanli Noel Katliami’nda kardeslerini sehit veren Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Necmi Ilhan ve sehit Kemal Özalper’in oglu Fevzi Özalper birer konusma gerçeklestirdi. Törende, Rektör Yildiz tarafindan KKTC Cumhurbaskani Tatar’a binis giydirildi, ‘Gazi Üniversitesi Fahri Doktora Belgesi’ takdim edildi.

Burada bir konusma gerçeklestiren Tatar, KKTC’nin ve Kibris Türk halkinin bekasi için aktif siyaseti daha da köklestirmek durumunda olduklarini paylasarak, “Hem Yunanistan’in hem Kibris Rum Yönetimi’nin Avrupa Birligi’ne dahil olmasi ile Avrupa Birligi objektifligini ve tarafsizligini kaybetmistir. Kibris Türk halki bu yasadiklarindan sonra bile öfke, nefret ve hiçbir zaman irkçiligi benimsememis, her zaman hosgörüsüyle gelecege bakma özgüveniyle bütün bu müzakere görüsmelerinde masada ve karsilikli diyaloglardan o sekilde bir yaklasim içerisinde anlatilana evet demistir” dedi.



“Mavi Vatan’in ve KKTC’nin Türkiye’nin güvenligi için çok önemli oldugunu görüyoruz”

Kibris Türk halkinin güvenligi ve selameti için Türkiye’nin varliginin, Türkiye’nin güvenligi için de KKTC’nin daha da güçlenmesinin çok önemli oldugunun altini çizen Tatar, “Rum tarafi Avrupa Birligi’nden alinacagini bildigi için büyük bir rahatlikla hayir degmistir. Buna ragmen bize verilen sözler evet derseniz ambargolar, kisitlamalar, bizim üzerimizde uygulanan çesitli engeller ortadan kalkacak demelerine ragmen su anda bize verilen sözlerin hiçbiri tutulmamistir. Ama Rum tarafi hayir demesine ragmen tek tarafli olarak Avrupa Birligi’ne alinmistir. Buradaki onlara tek engel KKTC’dir. Çünkü KKTC ayri bir devlettir ve Kibris’in kuzeyindedir ve Kibris’in kuzeyindeki bu devlet anavatani Türkiye ile türlü iliskisini her geçen gün daha da gelistirmektedir. Mavi Vatan’in ve dolayisiyla KKTC’nin Türkiye’nin güvenligi için de çok önemli oldugunu görüyoruz. Kibris Türk halkinin güvenligi, selameti için Türkiye’nin buradaki varligi çok önemlidir. Türkiye’nin güvenligi için de KKTC’nin daha da güçlenmesi çok önemlidir” diye konustu.



Tatar’in konusmalarinin ardindan Rektör Yildiz tarafindan Tatar’a hediye takdim edildi. Sonrasindaysa üniversitenin eski rektörleri, sehit yakinlari ve akademisyenlerle beraber toplu fotograf çekinildi. Programa sehit aileleri, Gazi Üniversitesi dekanlari, akademisyenler, ögrenciler ve birçok vatandas katildi.

Kaynak: İHA