Dorçe Prefabrik, Tak&Amp;Çalistir Modüler Yapilariyla Kisa Sürede Yasam Alani Olusturuyor

Bu yapilar, barinma ihtiyacini karsilamakla kalmayip enerji üretiminden tarima, telekomünikasyondan isitmasogutma sistemlerine kadar birçok ihtiyaca cevap veriyor.

Dorçe Prefabrik fabrikasinda üretilen Tak&Çalistir (Plug&Play) sistemi kapsaminda ön üretimli yapilar artik tesisati da bünyesinde barindiracak biçimde üretilip kullanima hazir sekilde sahaya ulastiriliyor.

Dorçe Prefabrik'ten yapilan açiklamaya göre, Tak&Çalistir modüler yapilar teknolojiden aldigi güçle kullanim alanini ve oranini her geçen gün artirmaya devam ediyor. Bu yapilar barinma ihtiyacini karsilamakla kalmayip enerji üretiminden tarima, telekomünikasyondan isitma-sogutma sistemlerine kadar birçok ihtiyaca cevap veriyor.

Aylarca süren santiye süreçlerinin yakin zamanda tamamen ortadan kalkacagi düsünülüyor. Karbon ayak izini, gürültü kirliligini ve araç trafigini en aza indiren modüler yapilar bu geçis sürecini hizlandiriyor. Saglamliktan ödün vermeden sökülebilen, tasinabilen ve geri dönüstürülebilen yapilar ihtiyaç duyulan hiz ve sürdürülebilirlik için elzem olma yolunda ilerliyor.

Dorçe Prefabrik tarafindan modüler yapi sistemleriyle tamamlanan römorklu konteynerler, çok amaçli kullanim olanagi saglayarak, pratik, esnek, hizli ve kolay sahra çözümlerinin ayrilmaz bir parçasi oluyor.

ISO deniz tasima konteynerlerinden dönüstürülen römorklu modüler konteynerler, talebe göre WC ve dus konteynerleri olarak tasarlanarak üretimi tamamlandiktan sonra özellikle savunma sanayi için kullanilan sahra çözümleri arasinda yer aliyor.

- Modüler mülteci kamplarinda 100 binden fazla insan agirlaniyor

Dorçe, Türkiye’nin ve dünyanin birçok bölgesinde “Acil Konaklama ve Mülteci Kamplari” projelerini basariyla tamamlamaya devam ediyor. Firmanin üretim tesisinde günde 100’den fazla “Konteyner Modüler Konut Üniteleri” üretilerek, sevkiyata hazir hale getiriliyor.

Dorçe Prefabrik, Hatay Yayladagi&Boynuyogun, Kahramanmaras ve Adana‘da toplamda 100 bin kisilik Mülteci Konteyner Kentini Tak&Çalistir modeliyle, hazir modüllerin fabrikadan direkt olarak farkli sahalara ayni anda sevk edilmesiyle kisa sürede basariyla tamamlandi.

Dorçe’nin tam tesekküllü mobil sahra hastaneleri, endoskopi, röntgen, ultrason, ortopedi ve genel cerrahi dahil olmak üzere tüm tedavi ve acil müdahale yeteneklerine sahip bulunuyor. Prefabrik mobil sahra hastaneleri, her türlü stratejik durum ve iklim sartlarina uygun olarak, kursun geçirmez ve patlamaya dayanikli sekilde üretiliyor.

Bu hastaneler ihtiyaç halinde, alarm sistemleri, isitma-sogutma sistemleri, CCTV sistemleri, emniyet ve ikaz sistemleriyle de donatilabiliyor. Hem rutin cerrahi hizmetler hem de acil saglik bakim hizmetleri için hizli bir sekilde kurulabiliyor.

Askeri tip personeli için normal bir saglik tesisinde oldugu gibi çok kisa sürede kaliteli ve güvenli bir çalisma ortami saglarken, özel olarak sertlestirilmis bir zemine ihtiyaç duyulmuyor.

- Dorçe entegre mobil sahra hastaneleri, 2 saat içinde kullanima hazir oluyor

Ar-Ge çalismalari sonucunda üretilen Dorçe entegre mobil sahra hastaneleri, 2 saat içinde kullanima hazir hale geliyor. Kara, deniz ve hava tasimaciligi ile kolayca sevk edilebiliyor. Modüller, yükleme ve bosaltmayi güvenli hale getiren treyler çözümleri ile desteklenerek, silahli kuvvetler ve güvenlik güçlerine operasyon sirasinda mobilizasyon avantaji sagliyor.

Dorçe Prefabrik’in Kazakistan-Aktogay’da Bakir Madeni Konaklama Tesisleri Projesi kapsaminda ürettigi volumetrik (modüler) yapilar, Türkiye’de "flat-pack" olarak üretilip Kazakistan’daki montaji tesislerinde birlestirilerek Tak& Çalistir felsefesine uygun olarak sahaya nakledildi.

Hiz ve dirayet gerektiren, zorlu iklim ve cografi kosullarda tamamlanmasi gereken yapilar için volumetrik modüler sistemler kullaniliyor. Bu tip yapi sistemleri, hacimsel yapilar olarak modüllerin bir araya gelerek daha genis iç hacimler ve daha büyük yapilarin hizla olusmasini sagliyor.
Kaynak: AA