Büyükelçi Güney Kerkük'te TIKA'nin Tamamladigi Projelerin Açilisini Yapti

Türkiye'nin Bagdat Büyükelçisi Ali Riza Güney, Irak'in Kerkük kentinde Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi (TIKA) tarafindan onarimi tamamlanan Türk Sehitligi ile kent merkezinde kurulan Türkmen FM'in açilisini gerçeklestirdi.



Büyükelçi Güney, basina yaptigi açiklamada, TIKA'nin tarihi Kerkük Kalesi'nde onlarca Osmanli komutani, subay ve askerinin yattigi Türk Sehitligi'ni onararak Türkiye Cumhuriyeti açisindan gurur verici bir is çikardigini söyledi.

Türkiye'nin bu çalismalari karsiliksiz yaptigina dikkati çeken Güney, "Irak'in tamami ve Kerkük için her türlü destege haziriz. Yeter ki kültürel mirasimiz canlansin ve canli dursun; her yönden destegimizi sürdürecegiz." diye konustu.

TIKA Bagdat Koordinatörü Mustafa Yazici da sehitlikteki restorasyonun ana yapinin korunarak Kerkük Eserler Dairesinin gözetiminde aslina uygun sekilde yapildigini belirtti.

Kerkük Kalesi'nde Danyal Peygamber'in makaminda da yenileme çalismalari yaptiklarini hatirlatan Yazici, "Burada Danyal Peygamber Camisi bakimi, kubbesinin yenilenmesi, bahçe düzenlemesi ve namazgahinin yenilenmesi yapildi." dedi.

- Türkmen FM açildi

Türkiye'nin Bagdat Büyükelçisi Güney, Kerkük'te ayrica geçen yil TIKA'nin destegiyle kurulma çalismalari baslatilan Türkmen FM binasini ziyaret etti.

Büyükelçi Güney, radyonun açilisini yaparak canli yayin konugu oldu.

Kaynak: AA