Bursa'da Metal Isçileri Meydanlara Indi

Bursa’da metal isçileri isverenle Grup Toplu Is Sözlesmesi görüsmelerinin uyusmazlikla sonuçlanmasinin ardindan Kent Meydani’nda genis katilimli basin açiklamasi düzenledi.

Bursa'da Metal Isçileri Meydanlara Indi
Türk Metal Sendikasi ve Metal Sanayii Isverenleri Sendikasi (MESS) arasinda 12 Ekim’de baslayan Grup Toplu Is Sözlesmesi görüsmelerinin uyusmazlikla sonuçlanmasinin ardindan Türkiye’nin farkli sehirlerinde metal isçileri meydanlara indi. Bursa’da Türk Metal Sendikasi üyeleri Kent Meydani’nda bulustu. Isveren aleyhinde sloganlar atarak haklarini arayacaklarini ilan eden isçiler adina Türk Metal Sendikasi Bursa Emek Sube Baskani Nizamettin Bilik yapti. Kimsenin sokaga çikamadigi günlerde, en agir islerde tezgâhlarinin basinda olan isçilerin kazanacagini dile getiren Bilik, "Salgina bile meydan okuyup, durmadan dinlenmeden üretenler, Salgini hiçe sayanlar, ölümüne çalisanlar kazanacak. Biz kazanacagiz. Çünkü eger bugün birine tesekkür edilecekse, Bu tesekkürü en çok onlar hak ediyor. Onlar, Türkiye’nin dört bir yanindaki fabrikalarda alinteri dökenlerdir. Onlar; Bursa’yi Bursa yapanlar, krizde bile ihracati omuzlayanlar. Ölüme meydan okuyan Türk Metalcilerdir. Simdi zamani geldi. Simdi herkes susacak, Türk Metalciler konusacak. Sadece onlarin sesi duyulacak" dedi.

Bilik sözlerini söyle sürdürdü; "Bildiginiz gibi, 130 bin metal emekçisini ilgilendiren, MESS’le sözlesme görüsmelerimiz 12 Ekim’de basladi.

Biz, 12 Ekim’de masaya bir taslak koyduk. O taslak, Kimsenin degil, hepimizin taslagiydi. Tek tek bütün üyelerimizin beklentisi, istegi, arzusu o taslaktaydi. Metal emekçileri o taslagi alinteriyle yazdi. Iste masadaki taslak, o taslakti. O taslak bizim, hepimizin onurudur" diyerek sözlerini sürdüren Bilik, "Biz ne istedik taslakta? Bu ortamda, ücretlerimize ortalama % 29,57 zam istedik. Peki karsiliginda ne bulduk? MESS’in masaya getirdigi yüzde 12 zam teklifini bulduk. Buradan MESS’e sesleniyoruz: O taslak bizim onurumuzdur. Biz onurumuzu çignetmeyiz. Bugüne kadar kimseye çignetmedik, bundan sonra da çignetmeyiz"
Kaynak: İHA