AK Parti Grup Baskanvekili Özkan, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

AK Parti Grup Baskanvekili Cahit Özkan, Anadolu Ajansinin "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

Özkan, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve disinda çektigi, 2021'e damga vuran olaylari yansitan fotograflari inceleyerek, "haber", "spor" ve "yasam" kategorilerindeki 3 fotograf için oy kullandi.

"Haber" kategorisinde oyunu, Muhammed Enes Yildirim'in çektigi "Ebru sanati degil müsilaj" baslikli fotografa veren Özkan, diger kategorilerdeki fotograflari da tek tek inceledi.

"Spor" kategorisinde Dmitriy Golubovich'in "Uçan Hollandali" baslikli fotografini seçen Özkan, "yasam" kategorisinde ise Mehmet Kumcagiz'in "Kuslarin dansi" baslikli fotografi ile Bestami Bodruk'un "Ailenin minik üyesi" baslikli fotografini tercih etti.

- "Birbirinden degerli fotograflar var"

Cahit Özkan, AA'nin, "Yilin Fotograflari"nda, ulusal ve küresel konulari yansitan birbirinden degerli fotograflarin yer aldigini söyledi.

2020 ve 2021'e Kovid-19 ile küresel isinmanin damga vurdugunu dile getiren Özkan, bu kapsamda çevre alanindaki fotograflarin basarili örneklerinin dikkatini çektigini belirtti.

"AA foto muhabirlerinin, küresel isinma ve salgina iliskin çektikleri, arsiv niteligindeki bu fotograflar, gelecek kusaklara ibret olarak aktarilacak." diyen Özkan, AA foto muhabirlerine emekleri dolayisiyla tesekkürlerini iletti.

Kaynak: AA