Karsli Fotograf Sanatçisi Besli 4 Mevsim Çektigi Karelerle Kentin Tanitimini Yapiyor

Karsli fotograf sanatçisi Özgen Besli, farkli mevsimlerde çektigi fotograflardan olusturdugu sanat galerisi araciligiyla sehre gelen turistlere kentin tanitimini yapiyor.

Ulusal ve uluslararasi çesitli yarismalarda ödülleri olan Besli, kentte 4 mevsimde çektigi ve sehrin tarihi ile dogal güzelliklerini konu alan 36 fotograftan is yerinin alt katinda fotograf ve sanat galerisi olusturdu.

Kis mevsiminde çok sayida turist agirlayan kente gelen yerli ve yabanci ziyaretçiler Besli'nin sanat galerisini de gezip sehrin farkli mevsimlerde çekilmis manzaralari ile tarihi güzelliklerini görebiliyor.

Sanat galerisini ziyaret edenlere sunumlar da yaparak sehri anlatan Besli, yildiz pozlama ve timelapse teknikleriyle çektigi fotograflarla Kars'i tanitmayi amaçliyor.

Fotograf Sanatçisi Özgen Besli AA muhabirine, saat galerisine ilginin giderek arttigini söyledi.

Fotograflarla Kars'i tanittigini ifade eden Besli, sunlari kaydetti:

"Bu galeride bir sezonda 1200 kisi agirladim, küçük bir galeri olmasina ragmen 20-25,'li turist gruplarini burada agirladim. Kars'a gelip tarihi ve kültürel güzelliklerin 3 günde gezilip görülmesi mümkün degil. Benim de 4 mevsim çektigim Kars'in dogal ve tarih güzelliklerini yansitan fotograflarim var, Galeride sergiledigim fotograflarim ve yaptigim sunumlarla sehrimizi konuklarimiza anlatiyorum."

Turist rehberi Mücahit Yasin Eyüpoglu ise "Kars'a gelen misafirler Kars'i çok fazla tanimiyor, bizim sayemizde gezdirdigimiz yerleri görerek bilgi sahibi oluyor, sehri gezdiklerinde çok begeniyor. Zaman yetmedigi için turistlere her yerini gezdirmek mümkün degil, sanat galerisindeki fotograflar sayesinde göremedikleri yerleri görüyorlar." diye konustu.

Kaynak: AA