'Karadeniz Cografi Isaretli Ürünler Agi Projesi Egitim Programi' Artvin'de Basladi

Dogu Karadeniz Kalkinma Ajansi'nin (DOKA) bölgede cografi isaretli ürün üreten ve pazarlayan isletme ve kisilere yönelik düzenledigi "Karadeniz Cografi Isaretli Ürünler Agi Projesi Egitim Programi" Artvin'de basladi.

Avrupa Birligince finanse edilen "Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi" dahilinde yürütülen proje kapsaminda Artvin Ticaret ve Sanayi Odasi konferans salonunda düzenlenen programda, kentin cografi isaretli ürünleri Laz böregi, Hopa hamsili ekmek, Hatila bali, Savsat ketesi ve Pucuko'nun ekonomik deger haline gelmesi için yapilmasi gerekenler konusunda üreticilere egitim verilecek.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Seçkin Kurt, egitim kapsaminda alaninda uzman kisilerce, Artvin'in cografi isaret alan ürünlerinin Türkiye ve dünya pazarina nasil açilabileceginin anlatilacagini söyledi.

Markalasmanin önemine dikkati çeken Kurt, markalasma konusundaki eksiklikler nedeniyle damak tadina hitap eden yöresel lezzetleri Artvin disinda tanitamadiklarini kaydetti.

Artvin'in 5 cografi isaretli ürünü oldugunu ifade eden Kurt, "Odamiz, cografi isaretli ürünlerin artirilmasini hedefliyor. 4 ürün için daha basvuruda bulunduk. Iki peynirimiz, Artvin böregi ve Artvin yatik döneri için basvurularimiz var. Yatik dönerde tarim ve hayvancilik noktasinda bölgeye önemli girdiler saglayabiliriz." dedi.

DOKA Artvin Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Berna Kiris Turna da cografi isaretli ürünlerin katma degerinin markalasmayla olacagini belirtti.

Turna, bu egitimlerdeki temel amacin markalasma yolunda üreticilere yol haritasi olusturmak oldugunu kaydederek, "Katma degeri yükselten markalasma çalismalaridir. Tabii ki ticarilesmeleri çok önemli. Bu egitimin sizlere bu konuda bir yol haritasi çizecegini düsünüyorum. Kararlilikla bu adimlari izlersek ilimiz açisindan faydali bir noktaya gelecegimizi ümit ediyorum." dedi.

Kaynak: AA