Polateli-Sahinbey OSB'ye Yatirim Çagrisi

Gaziantep Sanayi Odasi ve Polateli-Sahinbey Organize Sanayi Bölgesi Baskan Yardimcisi Cevdet Akinal, Polateli-Sahinbey OSB'de arsa tahsislerine basladiklarini belirterek sanayicilere yatirim çagrisinda bulundu.

Akinal, yazili açiklamasinda, söz konusu OSB'nin Gaziantep, Kilis ve bölgedeki yatirimcilar için önemli imkanlar sundugunu vurguladi.

Yapilacak yatirimlarla bölgenin sanayi ve ihracatta daha da güçlenecegine, istihdamin büyük oranda artacagina dikkati çeken Akinal, "Ilk etapta 6,5 milyon metrekare arsa tahsisine basladigimiz Polateli-Sahinbey OSB sayesinde sektörel ve bölgesel çesitliligimizin artacagina inaniyorum. Özellikle Iskenderun Limani'na olan yakinligi ve Gaziantep ile Kilis'in arasinda yer aliyor olmasi yatirimcilarimiza birçok önemli ulasim ve lojistik avantaji sunuyor. OSB’nin insa süreci tamamlandiginda ve tamami ile faaliyete basladiginda ülkemizin en büyük sanayi bölgelerinden biri olacak ve hem sehirlerimizin hem de bölgemizin üretim kapasitesini çok daha güçlendirecek." ifadelerini kullandi.

Akinal, alanin Kilis'in Polateli ilçesi Ürünlü, Ömeroglu ve Karakil köyleri mevkisinde 1302 hektar üzerine kuruldugunu dile getirdi.

Polateli-Sahinbey OSB'nin Türkiye'nin en büyük sanayi alanlarindan biri olacagini ve yaklasik 75 bin kisiye istihdam saglayacagini anlatan Akinal, sunlari kaydetti:

"Polateli-Sahinbey OSB, ülkemizde iki ilin müsterek kurdugu ilk ve tek organize sanayi bölgesidir. OSB genisleme sahasi ile birlikte 45 milyon metrekareye kadar büyütülme imkanina sahiptir. Bu noktada büyük önem tasiyan bir baska konu da OSB'nin ulasimda sundugu avantajlardir. Polateli-Sahinbey OSB, Amanos Tüneli'nin yapimini hizlandiracak ve tünel üzerinden 85 kilometre mesafeden limana baglanacaktir. Gaziantep ve Kilis illerimizin gelecegi için çok önemli olan bu OSB aslinda bölgesel bir proje olup tüm bölgemizi etkileyecektir. Ülkemizin Orta Dogu'ya açilan en büyük gümrük kapisi olan Öncüpinar Gümrük Kapisi'na 28 kilometre mesafede yer almaktadir."

Kaynak: AA