Danimarka Ve Kosova Arasinda 'Cezaevi' Anlasmasi Imzalandi

Kosova’nin Danimarka’ya 300 cezaevi hücresini kiralamasina yönelik bir anlasma imzalandi.

Danimarka Ve Kosova Arasinda 'Cezaevi' Anlasmasi Imzalandi
Danimarka’nin ülkesinden sinir disi edilme cezasina çarptirilan 300 mahkumu Kosova’da kiralayacagi cezaevlerine yerlestirecegini açiklamasinin ardindan Danimarka Adalet Bakani Nick Haekkerup, Kosova Adalet Bakani Albulena Haxhiu ve Kosova Ekonomi Bakani Artane Rizvanolli arasinda 300 cezaevi hücresinin kiralanmasi için anlasma imzalandi. Söz konusu anlasmanin mecliste onaylanmasinin ardindan yürürlüge girecegi aktarildi.

Kosova’nin bu anlasmadan 210 milyon euro kazanmasi beklenirken, anlasmanin 10 yillik bir dönemi kapsamasi öngörülüyor. Danimarka’dan Kosova’ya transfer edilecek olan mahkumlarin yüksek riskli olmayacaklari belirtilirken, söz konusu mahkumlarin üçüncü bir ülkenin vatandaslari oldugu belirtildi.

Danimarka’dan Kosova’ya tesekkür

Danimarka Adalet Bakani Haekkerup, ülkesinden mahkumlarin yerlestirilecegi hücreleri Danimarka’ya kiraladigi için Kosova’ya tesekkür etti. Anlasmanin imzalanmasinin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Haekkerup, anlasmanin Kosova’nin bütçe sorununu çözmesine yardimci olacagini açikladi.

Haekerup, "Bu Kosova’ya ilk ziyaretim, isbirligini sürdürmek için sabirsizlaniyorum. Gelecekteki anlasmalar için temel tasi olarak gördügümüz bir anlasma imzaladik. Bu anlasma Danimarka’daki cezaevleriyle ilgili sorunu çözecek" dedi.

Kaynak: İHA