Karla Kaplanan Çildir Gölü Çevresinde Dogaya Yem Birakildi

Kar yagisiyla tamamen beyaz örtüyle kaplanan Ardahan'in Çildir ilçesindeki Çildir Gölü çevresine, yaban hayvanlari için yem birakildi.



Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Ardahan Sube Müdürlügü ile Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü görevlilerince, kar kalinliginin 23 santimetreye ulastigi Çildir Gölü çevresindeki hayvanlara yem birakmak amaciyla çalisma yapildi.

Bu kapsamda temin edilen yemler, göl çevresindeki Gölbelen ve Gölebakan köyleri arasindaki sazliga getirildi.

Çildir Kaymakami Fatih Bayram ve DKMP Ardahan Sube Müdürü Özgür Arslan, beraberindeki doga koruma görevlileriyle yirtici hayvanlar ve kuslar için dogaya yem birakti.

Bayram, burada gazetecilere, yagan karla Çildir ilçesi ve Çildir Gölü çevresinin tamamen beyaza büründügünü belirterek, sunlari kaydetti:

"Çildir ilçemiz ve Çildir Gölü'müzün beyaza bürünmesi beraberinde yaban hayati için yiyecek sikintisini da getirdi. Bu sikintilarin olusmamasi için özellikle Çildir Gölü ve çevresinde bazi noktalara yem biraktik. Yaban hayati ve doganin korunmasi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Kaymakam Bayram, kendilerine destek olan DKMP yetkililerine tesekkür ederek, kis boyunca yaban hayati için dogaya yem birakilacagini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA