Gelecegin Girisimcileri Bu Etkinlikte Bir Araya Geldi

Bartin Üniversitesinin KOSGEB is birliginde gerçeklestirdigi etkinlikte girisimcilik ve inovasyonun önemine vurgu yapilarak KOSGEB destekleri hakkinda bilgiler verildi.

Gelecegin Girisimcileri Bu Etkinlikte Bir Araya Geldi
Bartin Üniversitesi ve KOSGEB is birliginde “Girisimcilik, Inovasyon ve KOSGEB Destekleri” adli etkinlik gerçeklestirildi.

Kutlubey Yerleskesi Kütüphane Konferans Salonunda düzenlenen etkinlige üniversite ve lise ögrencileri yogun ilgi gösterdi. Gerçeklestirilen etkinligin önemine vurgu yapan Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Zahmakiran, “Bilginin her geçen gün önemini artirdigi ve üretim sürecine yogun olarak girdigi bu dönemde, yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi ayakta kalmanin olmazsa olmazlarindan biri olmustur. Bu dogrultuda bugün gerçeklestirilen etkinligi çok önemli buluyor, emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Girisimciligin desteklenmesinin ekonomik açidan önemine deginen KOSGEB Girisimcilik Dairesi Baskani C. Arda Taskiran ise “KOSGEB olarak verdigimiz desteklerle piyasalara hareketlilik kazandirarak rekabetin saglikli isleyisine, verimlilik artisiyla beraber bir ülkenin ekonomik olarak büyümesine ve bu büyümenin istikrarli bir sekilde sürdürülmesine önemli katkilar saglamaktayiz. Kiyasiya rekabetin oldugu günümüz dünyasinda, girisimcilik fikirlerinin hayatta kalmasinin zor oldugunu da biliyoruz. Girisimcilik fikirlerin olusmasi kadar bu fikirlerin sürdürülebilirligini önemsiyoruz. Bu fikirlerin ve isletmelerin hayatta kalma oranlarini artirmak için, girisimcilerin is kurma ve yürütme konularinda bilgi ve becerilerini gelistirmek için destekler sagliyoruz. Girisimcilige yönelik örgün ve yaygin egitim programlari girisimcilik egitimlerinin niteliginin artirilmasi, girisimcilerin ödüllendirilmesi gibi faaliyetlerle girisimcilik kültürüne katkilar sunmaya gayret gösteriyoruz” diye konustu.

Yapilan açilis konusmalarin ardindan söz alan KOSGEB Bartin Müdürü Gökhan Akdagoglu, “Girisimcilik, Inovasyon ve KOSGEB Destekleri” adli sunumunu gerçeklestirdi. Akdagoglu, KOSGEB’in kurulus sürecinden ve KOSGEB desteklerinden bahsederek “Geleneksel Girisimci Destek Programi”, “Ileri Girisimci Destek Programi” ve “Ar-Ge, Ür-Ge ve Inovasyon Destek Programi” hakkinda bilgiler verdi.

Akdagoglu, KOSGEB Bartin Müdürlügü olarak bugüne kadar Bartin’da 450 kadar girisimcinin desteklendigi ve bu kapsamda yaklasik 15 Milyon TL destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

Etkinlikte söz alan Özel Estetik Dis Laboratuvari’ndan Girisimci Ali Kütükbas ile Megg Decor’dan Girisimci Gökçe Bayraktar tarafindan tecrübe paylasiminda bulunuldu.

Kütükbas, 25 yil önce çalisan olarak basladigi meslegine KOSGEB destegiyle kendi is yerini kurdugunu belirterek, bölgede bu alanda tek üretim tesisine sahip olduklarini aktardi.

KOSGEB ileri Girisimcilik Destek Programi Destegiyle kurduklari fabrikalarinda 13 kisiye istihdam sagladiklarini ifade eden Bayraktar ise 25 40’dan fazla ülkeye ihracat yapan bir kurulus haline geldiklerini söyledi.



Etkinlik karsilikli soru ve cevaplarin alinmasinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA