Eski ABD Baskani Trump Yeniden Aday Olacagi Mesajini Verdi

Eski ABD Baskani Donald Trump, 6 Ocak Kongre baskininin bir ayaklanma degil protesto oldugunu savunurken, yeniden aday olup olmayacagina iliskin, "Ülkeyi seviyorsaniz baska seçeneginiz yok." dedi.

Trump, asi sagci Ingiliz kanali GB News'e verdigi röportajda, kaybettigi 3 Kasim seçimlerin hileyle çalindigi yönündeki iddialarini tekrarladi.

Seçimden 3 gün sonra Kongre önünde miting düzenlemesinin bir hata olup olmadigi sorulan Trump, "Bir ayaklanma varsa 3 Kasim'da, seçim günü gerçeklesti ve öncesi ve sonrasinda oldu. Bana göre ayaklanma buydu ve 6 Ocak bir protestoydu." dedi.

"Ne yazik ki bazi kötü seyler oldugunu" kaydeden Trump, kendisinin 10 bin ulusal muhafizin hatta ordunun görevlendirilmesini istedigini öne sürerek "Çünkü kalabaligin çok büyük olacagini biliyordum çünkü seçime hile karistirilmasi üzerine olusan öfkeden haberdardim ve bunu herkesten daha iyi anladim." diye konustu.

Eski ABD Baskani, güvenlik talebinin Temsilciler Meclisi Baskanli Nancy Pelosi tarafindan geri çevrildigini iddia etti.

- "Baska seçeneginiz yok"

Trump, 2024'te bir kez daha Baskanlik için aday olup olmayacagina iliskin bir soru üzerine, "Ülkeyi seviyorsaniz baska seçeneginiz yok. Bu bir soru degil." dedi.

Ülkesini sevdigini ve onu daha önce görülmemis bir seviyeye getirdigini savunan Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarinin bulunmasi basarisini da sahiplenerek "(Asinin bulunmasinin) 12 yil sürmesini bekliyorlardi ve herkes bunun ise yaramayacagini söyledi ve inanilmaz iyi çalistilar. Muhtesem bir is çikardik." ifadelerini kullandi.

- "Harry pisman olacak"

Trump, Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Prens Harry'nin esi Sussex Düsesi Meghan Markle hakkinda da konustu.

Markle'i Kraliçe ve Kraliyet ailesine "saygisizlik" etmekle suçlayan Trump, "Onun bir hayrani degilim. Ilk günden beri degildim. Bence Harry korkunç bir sekilde kullanildi ve bir gün pisman olacagini düsünüyorum." degerlendirmesini yapti.

Prens Harry'nin ailesiyle olan iliskisinin mahvedildigini savunan Trump, Kraliçe'nin incitildigini de belirtti.

Kaynak: AA