Erzurum'da Toplanan Sendika Üyeleri Sabit Ek Ödemelerin Tüm Saglik Çalisanlarini Kapsamasini Istedi

Saglik-Sen ile Türk Saglik-Sen'in Erzurum subesi üyeleri, Saglik Bakanliginca uygulamaya konulan sabit ek ödemelerin tüm saglik mensuplarini kapsamasini istedi.

Erzurum Sehir Hastanesi bahçesinde bir araya gelen Saglik-Sen ile Türk Saglik-Sen Erzurum Subesi üyeleri, ellerindeki çesitli dövizlerle ortak basin açiklamasi gerçeklestirdi.

Türk Saglik-Sen Erzurum Sube Baskani Faruk Bulut, yaptigi basin açiklamasinda, Saglik Bakanligi tarafindan uygulamaya konulan sabit ek ödemelerin tüm saglik personellerini kapsamasi gerektigini söyledi.

Ekonomik olarak tüm çalisanlarin ciddi kayiplari oldugunu belirten Bulut, "Bu durum mutlaka düzeltilmeli, kayiplar telafi edilmeli ve çalisma barisi yeniden tesis edilmelidir. Saglik hizmetleri bir ekip isidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Zam, doktorlarimiz için de geriye kalan tüm saglik personellerimiz içinde gereklidir." diye konustu.

Saglik-Sen Erzurum Sube Baskani Abdullah Duman da yapilan düzenlemenin doktorlar adina memnuniyet verici oldugunu anlatarak, diger saglik personellerinin bu uygulamadan ayri tutulmasini yanlis oldugunu söyledi.

Gruptakiler açiklamanin ardindan dagildi.

Kaynak: AA