MÜSIAD Açiklamasi Türkiye Ekonomisi, Yalnizca Döviz Kuruna Indirgenerek Degerlendirilemez

Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegi'nin (MÜSIAD) Twitter hesabindan yapilan açiklamada, "Yilin ilk 3 çeyreginde yüzde 11,7 büyüyen, son 12 aylik ihracati 220 milyar dolari asan, son 3 aydir cari fazla veren Türkiye ekonomisi, yalnizca döviz kuruna indirgenerek degerlendirilemez." ifadelerine yer verildi.

MÜSIAD, gündemdeki son ekonomik gelismelere iliskin açiklamalarda bulundu.

Açiklamada, "Bilindigi üzere, modern ekonomiler en az maddi sermaye kadar sosyal sermayeye de ihtiyaç duymaktadir. Sosyal sermayenin baslica kaynagi ise güven faktörüdür. Üzülerek görmekteyiz ki; son dönemde, makroekonomik temellere dayanmayan, sun’i bir güvensizlik ortami olusturulmaya çalisilmaktadir." degerlendirmesinde bulunuldu.

MÜSIAD olarak kendilerinin, reel ekonomik göstergelerle degil algilarla yön verilen her türlü ekonomik iklimin karsisinda olduklari belirtilen açiklamada, sunlar aktarildi:

"Zira yilin ilk 3 çeyreginde yüzde 11,7 büyüyen, son 12 aylik ihracati 220 milyar dolari asan, son 3 aydir cari fazla veren Türkiye ekonomisi; yalnizca döviz kuruna indirgenerek degerlendirilemez. Türkiye ekonomisi, gerek iç gerekse dis kaynakli bütün algi manipülasyonlarina karsi, geçmiste oldugu gibi bugün de dimdik ayaktadir. Son 20 yildir serbest piyasa kosullarindan ödün vermeden yillik ortalama yüzde 5,3 büyümeyi basaran ekonomimizin, bu süreci de atlatacagina olan inancimiz tamdir. Bu baglamda Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde uygulamaya konulan, üretim, yatirim, ihracat ve istihdam odakli kazanimlarimizi katbekat artiracagina inandigimiz düsük faiz odakli politikamizin destekçisi oldugumuzu yeniden ifade ediyoruz."

Kaynak: AA