Yaz Lastigi Takili Olan Araç Sahiplerine Önemli Uyari

DÜZCE – Hava sicakliklarinin günden güne düsmesi ve önümüzdeki günlerde kar yagisinin beklenmesi ile birlikte yaz lastigi takili olan araç sahiplerine önemli uyari geldi. Kar yagdiginda lastik degistirmek yerine kis lastiklerinin bir an önce takilmasi gerektigini belirten Lastik Servisi Müdürü Ümit Sel, “Havalarin 7 derecenin altina inmesi ile birlikte kis lastiklerinin mutlaka takilmasi gerekiyor” dedi.

Yaz Lastigi Takili Olan Araç Sahiplerine Önemli Uyari
Hava sartlarinin zorlasmaya baslamasi ile birlikte araç sahiplerine çok önemli uyari yapildi. Havalarin 7 derecenin altina düsmesi ile birlikte kis lastiklerinin muhakkak takilmasi gerektigini vurgulayan Servisi Müdürü Ümit Sel, sürücülerin yol tutusu olmayan lastiklerle kaza yapmasi maliyetin daha yüksek oldugunu söyledi.

Sel, “Araciniz ne kadar lüks, ne kadar üst segment olursa olsun, 4x4 dahi olsa bile aracin altindaki lastikler yaz lastigi ise bu hava kosullarinda hiçbir hükmü hiçbir fonksiyonu yok. Aracinizi daha konforlu daha güvenli kullanmak istiyorsaniz hem can güvenliginiz hem mal güvenliginiz hem de çevrenizdeki trafikte ki insanlara zarar vermemek için kis lastigi kullanilmasi gerekiyor. Bugün malum araç fiyatlari çok yüksek, kaza yapilmasinin ardindan yedek parça rakamlari da yüksek. Bugün bir aracin fari 15-20 bin lira arasinda degerlendiriliyor. Dolayisi ile kis lastiginin fiyati, aracin farlarindan tamponundan daha ucuz bir ürün. Dolayisi ile tavsiyemiz mutlaka ama mutlaka Kis lastigi takmalari yönünde. Hem can güvenlikleri hem de mal güvenlikleri için” seklinde konustu.



Kar lastigi mi kis lastigi mi?

Dogru bilinen bir yanlisi da vatandaslara önemle hatirlatan Sel, “Aslinda yanlis bir olgu var. Arabaya ‘karda takarim ben bunu’ veya ‘benim aracim 4x4, karda sikinti yasamam sorun yasamam’ denerek yaz lastigi ile devam ediyorlar. Kisa bu sekilde girmeye çalisiyorlar ama bu yanlis bir bilgilendirme tabi ki. Bu lastik sadece kar lastigi degil. Adi üzerinde kis lastigi. Sadece kar olarak degerlendirmemek gerekiyor konuyu. Hava sicakligi 7 derecenin altina düstügünde hep söylüyoruz bunu. Yaz lastiginin hiçbir fonksiyonu hiçbir özelligi kalmiyor. Bunu sadece yagmurlu havalarda gibi görülmemesi gerekiyor. Söyle degerlendirilmeli siz 1 milyon lira 1.5 milyon lira vermissiniz bir araç almissiniz, sizin yol ile aranizdaki tek sey lastiginiz. Dolayisi ile bunun en iyi sekilde olmasi ve en iyi sekilde degerlendirilmesi gerekiyor. Yaz lastiginin hiçbir sekilde fonksiyonu kalmiyor havanin 7 derecenin altina olmasinda. Can ve mal güvenliginiz için kis lastigi takmaniz mecburi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA