Yarali Halde Bulunan Dag Keçisi Tedavi Altina Alindi

Elazig’in Karakoçan ilçesinde yarali halde bulunan dag keçisi, Firat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altina alindi.

Yarali Halde Bulunan Dag Keçisi Tedavi Altina Alindi
Karakoçan kirsalinda vatandaslar tarafindan yarali halde bir dag keçisi bulundu. Vatandaslar, yarali hayvani besledikten sonra Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü ekiplerine haber verdi. Jandarma ekipleri ile birlikte kisa sürede olay yerine gelen ekipler, yarali keçiyi alarak, tedavisi için Elazig’a getirdi. Keçi, Firat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altina alindi. Ilk belirlemelere göre, arka omuriliginde daralma meydana geldigi tespit edilen keçinin felç kalma riskinin oldugu ögrenildi. Tedavisinin tamamlanmasinin ardindan keçinin yeniden dogaya birakilacagi aktarildi.

"Iyilesme sansi düsük"

Keçinin saglik durumu hakkinda bilgi veren Hayvan Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Han, "Keçi, Firat Üniversitesi Hayvan Hastanemize, Karakoçan kirsalindan getirildi.

Güç gösterisi esnasinda birbirileriyle kavga etmesi sonucu bu erkek keçimizin omurlarina aldigi bir darbe ile sinir hasari meydan gelmis. Arka tarafini çekemiyor. Bunu tedaviye aldik. Doga Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafindan getirildi.

Tedavisi biraz uzun sürecek. Hayvanimiz sagligina kavustuktan sonra Doga Koruma ve Milli Parklar ekiplerine tekrar teslim edip dogasina tekrar salinacaktir. Yalniz arka tarafini çekemiyor iyilesme sansi biraz düsük gibi görünüyor. Birkaç gündür tedavideyiz. Henüz bir cevap vermedi. Yine takip edecegiz. Insallah sagligina kavusturup dogasina tekrar keçimizi birakacagiz. Yani omurilige bir darbe almis. Biraz yüksekten düsmüs veya kavga esnasinda olmus. Diger keçi tarafindan boynuz darbesine maruz kalmis ve düsünce hasar almis. Görünen bir kirik yok ama omurilige aralarinda daralmalar falan var. Su an bir medikal tedavi yapiyoruz. Tedavi sonucunda dogasina birakacagiz” dedi.

Kaynak: İHA