Ülkenin Bir Ucundan Diger Ucuna Yapilan Iyilik Bilal'in Yüzünü Güldürdü

Antalya’dan gönderilen tablet, Batman’in Sason ilçesindeki 3 bin rakimli Mereto Dagi eteklerinde yasayan bedensel engelli Bilal Demir’in yüzünü güldürdü.

Ülkenin Bir Ucundan Diger Ucuna Yapilan Iyilik Bilal'in Yüzünü Güldürdü
Alperen Muammer Temiz isimli ögretmenin girisimleriyle Antalya’da faaliyet yürüten Türkiye Bedensel Engeliler Federasyonu Asbaskani Önder Yurdagül’ün gönderdigi tablet, engelli 4 kardesten biri olan bedensel engelli Bilal Demir’e ulastirildi. Aldigi tableti çok begendigini belirten Bilal Demir emegi geçen herkese tesekkür ederken, 4 çocugu bedensel engelli olan Bilal’in babasi Mehmet Sirin Demir’de Antalya’dan Sason’a kadar gönderilen tablet ile oglunun çok sevindigini belirterek emegi geçen herkese tesekkür etti.

“Bir çocugun gülmesine vesile olduk”

Bati ile dogu arasinda bir iyilik hareketi görevi gördüklerini belirten Sason ilçesinde ögretmen olarak görev yapan Alperen hareketi üyelerinden Alperen Muammer Temiz, “Biz Alperen iyilik hareketi olarak, ilçemizde bulunan evlatlarimizin yüzünü güldürmek için elimizden gelen mücadeleyi göstermeye çalisiyoruz. Burada ne kadar ihtiyaç sahibi çocugumuz varsa tespit edip, onlar için elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Bu yardimlar kimi zaman mont oluyor, kimi zaman bir bot oluyor, kimi zaman bir kiyafet oluyor, kimi zaman bir esofman oluyor, kimi zaman çok zor durumdaki ögrenci ailelerimize aylik erzak yardimlari oluyor ve kimi zaman bir test kitabi, bir soru bankasi veya bir hikaye kitabidir. Bu çocuklarin neye ihtiyaci varsa batidaki o yüce gönüllü insanlarin yardimlariyla buradaki çocuklarimizin ihtiyaçlarini elimizden geldigince gidermeye çalisiyoruz. Biz bu misalde çalismalarimizi yürütürken Bilal kardesimizi gördük. Bilal kardesimizin ögretmenleri bizimle iletisime geçti. Bilal’imiz maalesef fiziksel engelinden dolayi okula gidip gelmekte zorlaniyor. Hatta gidemiyor öyle ifade edeyim. Bilal evde egitim aliyor. Fakat köyde yasadiklari için zorlu hava kosullarinda, kar yagdiginda, yagmur yagdiginda ögretmenlerinin Bilal’in evine ulasmasi zor oluyor. Bizde Bilal için ne yapabiliriz diye düsündük ve Bilal’a bir tablet ulastirabilirsek ögretmenlerinin uzaktan egitim yoluyla Bilal’in derslerine devam etmelerini saglayabilecegini düsündük. Antalya’dan Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaskani olan Önder bey ile iletisime geçtik. Önder bey Bilal’imizin tabletini temin edecegini söyledi ve dedigini de yaparak tableti bize gönderdi. Bugün Bilal’in yüzü güldü, bu günde bir çocugun kalbine dokunduk, bu günde bir çocugun gülmesine vesile olduk. Ben çocuklarin yüzünün gülmesine vesile olan, onlarin yüregine bir umut isigi saçan herkese sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Antalya’dan gönderilen tableti 3 bin rakimli Mereto Dagi eteklerindeki Sason’a teslim ettiklerini belirten ögretmen Sefa Tugyan’da “Bugün Antalya’dan gelen tabletin 3 bin rakimli Batman’in Sason ilçesinde bulunan Bilal’a vermenin ona ulastirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu ise vesile olan herkese gönülden tesekkür ederim” diye konustu.

Gönderilen tableti 4 çocugu bedensel engelli olan Sason ilçesine bagli Kayabasi köyünde yasayan Demir ailesine teslim eden ögretmenlerin yasadigi mutluluk gözlerinden okunurken, Bilal ise ilk defa bir tablet sahibi olmanin mutlulugunu yasadi.
Kaynak: İHA