Tral Sürüsünün Av Olmamak Için Aldigi Sekil Görenleri Hayrete Düsürdü

Antalya’da avlanan akya baliklarindan kendilerini korumaya çalisan tral sürüsünün, dev bir balik sekli alip akyalara gözdagi vermesi sualti kameralarina yansidi. Görüntüleri ögrencileri ile birlikte kayda alan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, “Bir taraf besin için ugras, diger tarafta da can pazari vardi. Çok güzel bir manzaraydi” diye konustu.

Tral Sürüsünün Av Olmamak Için Aldigi Sekil Görenleri Hayrete Düsürdü
Akdeniz Üniversitesi Sualti Toplulugu geçtigimiz günlerde Kemer ilçesi açiklarinda dalis organizasyonu yapti. Organizasyona akademik danisman olarak çagirilan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, ögrencilerle birlikte 15 metre derinlikte dalis gerçeklestirdi. Bu sirada büyük akya baliklarinin tral sürüsünü kovaladigini gören dalis toplulugu sualti kamerasiyla kayda girmeye basladi.

Yaklasik 1,5 metrelik akya baliklarina yem olmamak için sürü halinde gezen tral baliklari, zaman zaman girdigi sekillerse dikkat çekti.

“Bir taraf besin için ugras, diger tarafta da can pazari”

Görüntüleri inceleyen Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, trallarin girdigi seklin büyük bir balik sekli oldugunu kaydetti.

Bu tür baliklarin bir saldiri oldugunda sürüyü büyük bir cisim sekline dönüstürdügünü aktaran Gökoglu, “Kendilerine saldiran kuzulari korkutmak için daha büyük bir balik seklini aliyorlar. Çok güzel bir manzaraydi. O kargasa görüntüleri, baliklarin bir dansi gibiydi. Zaman zaman akyalar sürünün arasina yakalamak için giriyor. Dagitiyor ama yine ayni sekli aliyorlar. Bir taraf besin için ugras, diger tarafta da can pazari olan bir görüntüydü” diye konustu.

Kaynak: İHA