Sivas'ta Üretilen Sogutma Sistemleri 4 Kitada 64 Ülkeye Ihraç Ediliyor

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada soguk hava ve donmus muhafaza depolari, sok odalari, su sogutma sistemleri, buz makineleri, endüstriyel sogutma sistemleri montaji ve imalati yapan firmanin ürünleri, gida ve ilaç sektöründe yaygin kullaniliyor Firma sahibi Mehmet Arslan: 'Son dönemde parlayan yildizlarimiz Özbekistan, Tacikistan ve Azerbaycan. Bu ülkelere de agirlik vererek ürünlerimizi dünyanin her tarafina ulastirmaya devam ediyoruz'

GÖKSEL CÜNEYT IGDE - Sivas'ta fabrikalarinda ürettikleri sogutma sistemlerini 4 kitada 64 ülkeye ihraç eden firma, yillik 1,5 milyon dolari bulan ihracatla ülke ekonomisine katki sunuyor.

Kentte 2010 yilinda "My General Sogutma" adiyla kurulan, 2013'ten bu yana da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasinda soguk hava ve donmus muhafaza depolari, sok odalari, su sogutma sistemleri, buz makineleri, endüstriyel sogutma sistemleri montaji ve imalati yapan firma, ürünlerini Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, Amerika Birlesik Devletleri, Nijerya, Gana, Cezayir ve Türk Cumhuriyetleri basta olmak üzere 4 kitada 64 ülkeye ihraç ediyor.

Firmanin sahibi Mehmet Arslan, AA muhabirine, kurulduklari günden bu yana ihracati hedef alarak ilerlediklerini ve ülke ekonomisine güç katmaya devam ettiklerini söyledi.

- Kovid-19 asilarinin muhafazasinda kullanilan sistemler de ihraç ediliyor

Ürettikleri sogutma sistemlerinin özellikle gida ve ilaç sektöründe yaygin kullanildigina dikkati çeken Arslan, söyle devam etti:

"Hatta güncel olarak belirtecek olursak Kovid-19 asilarinin muhafaza edilmesinde dünyanin her tarafinda ürünlerimiz kullaniliyor. Ayrica et ve süt entegre gibi proses alanlarin sogutulmasi, imalat alanlarinin sogutulmasi, izole edilmesi gibi konularda bunlarin hepsini anahtar teslimi yapabiliyoruz. Biz su anda Sivas'taki fabrikamizda soguk hava depolarinin ne ihtiyaci varsa aksesuarindan tutun kilitli soguk hava panellerine, sogutma cihazlarina kadar her seyi üretiyoruz. Ayrica buz pateni pistlerinin ihtiyaçlarina yönelik sistemler de imal ediyoruz."

Ihracatta her sene bir önceki yila göre daha güçlü ilerlediklerini anlatan Arslan, "Geçtigimiz sene 1,5 milyon dolarlik bir rakama ulastik ve Anadolu'dan sesimizi daha güçlü duyurmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz." dedi.

Arslan, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kitalarinda birçok ülkeye ihracat yaptiklarini belirterek, "Bununla beraber yurt disindaki bayilik sistemimizle de satislari daha hizli bir sekilde gerçeklestiriyoruz. Son dönemde parlayan yildizlarimiz Özbekistan, Tacikistan ve Azerbaycan. Bu ülkelere de agirlik vererek ürünlerimizi dünyanin her tarafina ulastirmaya devam ediyoruz." diye konustu.

Fabrikanin 25 kisiye ekmek kapisi oldugunu dile getiren Arslan, ilerleyen dönemlerde üretim ve pazar alaninin gelismesiyle ekonomiye ve istihdama daha fazla katki sunmayi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA