Sicak Hava Balonlari Beyaza Bürünen Peribacalari Üzerinde Süzüldü

Kapadokya'da sicak hava balonlari, kar yagisinin ardindan beyaz örtüyle kaplanan peribacalari üzerinde süzüldü.

Nevsehir'de dün aksam saatlerinden itibaren Ürgüp, Avanos, Göreme, Uçhisar, Ortahisar gibi dünyaca taninan turizm merkezlerinde kar yagisi etkili oldu.

Dogal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile her yil yüzbinlerce turistin ziyaret ettigi Kapadokya bölgesinde sabah yer yer etkili olan sis, karin ortaya çikardigi görünümle bütünlesince ortaya güzel görüntüler çikti.

UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi'ndeki Kapadokya'da, etkili olan rüzgardan dolayi bir süredir tur gerçeklestiremeyen sicak hava balonlari da sabah saatlerinde pes pese gökyüzüne yükseldi.

Balon turuna katilan yerli ve yabanci turistler, Kiliçlar, Güllüdere ve Asiklar üzerinde süzülen balonlardan bölgenin güzelliklerini kus bakisi izleme imkani buldu.

Arkadaslari ile Göreme'ye gelen turistlerden Sati Özer, AA muhabirine, hafta sonu tatili için geldikleri bölgede karli bir güne uyanmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, "Kapadokya her haliyle güzel. Kisin farkli, diger mevsimlerde farkli ve paha biçilemez manzaraya bürünüyor. Herkes yaz kis mutlaka burayi görmeli." dedi.

Ailesi ile Ankara'dan geldigi bölgede karavanla kamp yapan Ugur Tasan da uzun zamandir Kapadokya'da kar ve balon manzarasini bir arada görmek istediklerini ifade ederek, bölgenin dogal dokusuna sicak hava balonlarinin ayri bir ahenk kattigini dile getirdi.

Kaynak: AA