ÖZEL HABER GÜNDEMI / 18 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- KOSGEB Baskani Kurt, yeni yilda KOBI'lere saglayacaklari destekleri anlatti:

- "2022'de de KOBI'lerimizin büyüme hizina destek olmak istiyoruz"

- "Türkiye'nin katma degeri yüksek alanlarina KOBI'lerimizi yönlendirmeyi hedefliyoruz"

(Enes Duran/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)

2- Kisisel verilerin korunmasinda egitim ve sertifika süreci basladi

- Kisisel Verileri Koruma Kurumu Baskani Faruk Bilir:

- "Yetkili ve akademik kaynaklardan egitim alinmasi ve güvenilir sertifikalarin verilmesi amaciyla Personel Sertifikasyon Mekanizmasi olusturuldu. Bu mekanizma, 'temel egitim' ve 'sertifikasyon' olmak üzere iki basamakli planlandi"

- "Veri Koruma Görevlisi Sertifikasina sahip kisilerin, kisisel verilerin korunmasina iliskin gelismeleri sürekli takip ederek bilgilerini güncel tutmalari amaciyla sertifikalarin geçerlilik sürelerini sinav sonuçlarinin ilanindan itibaren 4 yil olarak belirledik. Veri Koruma Görevlisi Sertifikasi sahipleri 4 yilda bir sinava girip sinavda basarili olmalari halinde sertifikalarini yenileyebilecek"

(Ismet Karakas/Ankara)

3- AVM'lerin 2022'de ciro ve ziyaret sayisinda büyüme öngörülüyor

- Alisveris Merkezleri ve Yatirimcilari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Hüseyin Altas:

- "2021 yilinda ciro ve ziyaret sayilarinin salgin öncesi döneme ulasacagini öngörüyoruz. 2022'yi ciro ve ziyaret sayilarinda ortalama yüzde 30'luk bir büyüme ile kapatabilmeyi ümit ediyoruz"

- "2021 yilinda 4 yeni alisveris merkezi açildi. 2022 yilinda da proje ve finansman modeli tamamlanmis ve insaati devam eden 3-4 yeni alisveris merkezinin açilacagini tahmin ediyoruz. Istanbul, Antalya, Adana ve Izmir gibi sehirlerimizde devam eden projeler var"

- "Bu yil daha fazla üzerinde çalisacagimiz ve gündeme getirecegimizi ifade ettigimiz dövizle kiralama yasagi ve Ticari Gayrimenkul Kiralama esaslarina yönelik hukuki düzenlemeye yönelik beklentilerimiz var"

(Elif Ferhan Yesilyurt/Istanbul)

4- 55 yil önce üretimine baslanan Anadol nisan ayindaki Pekin-Paris Rallisi'ne hazirlaniyor

- Türkiye ralli sampiyonlarindan ve geçmiste Anadol'la da yarisarak sampiyonluga ulasan Serdar Bostanci:

- "Anadol STC'yi mart ayindan bu yana gelecek yilin nisan ayindaki Pekin-Paris Klasik Otomobil Rallisi'ne hazirliyoruz. Bu yarista pilotumuz Ali Eriç ve oglu Alican Eriç olacak"

- "18 yasina geldikten sonraki en büyük hayalim bir ralliye katilmak ve Anadol'la yarismakti. Ileriki senelerde bu sansa da kavustum. Hayatimin en önemli kismina Anadol'la basladim"

- "(TOGG'un motor sporlarina katilimi) Bizden böyle bir destek isterlerse kanimizin son damlasina kadar haziriz"

(Abdulselam Durdak/Istanbul)

5- Osmanli saraylarini süsleyen sedef sanatini bugüne tasiyorlar

- Sedefkar Hilmi Emekli, 16 sanatçiyla kurdugu atölyesinde Osmanli saraylarinin sedef motiflerini gündelik esyalara isliyor

- Atölyenin kurucusu Emekli:

- "Sedef sanati saray mimarlarinin sekillendirdigi kadim bir sanat. Üst düzey mimarlarin çocukluk dönemlerinde ugrasmalari ve ahsabin içinde, mimari gelenekle matematik ve geometri destegiyle kullanmalari bu sanata müthis bir deger katmistir"

- "Ekip olmadan sedef sanatini dünyaya tasimak imkansiz. Bunu yapmak son dönemde bize nasip oldu. Ekip olarak tasarim birimi, mobilya fileto, testeriler, sedefkarlar birlikte hareket ediyoruz. Daha hizli ve güzel üretimler yapma firsatimiz oluyor"

(Mehmet Kara/Istanbul) (Fotografli-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA