Ögrenci Kulübü Gen Aktuel, Biyolojik Ve Metabolik Arastirmalar Üzerine Bir Konferans Düzenledi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ögrenci kulübü GEN AKTUEL tarafindan Biyolojik ve Metabolik arastirmalarda matematiksel yaklasimlar isimli konferans düzenlendi.

Ögrenci Kulübü Gen Aktuel, Biyolojik Ve Metabolik Arastirmalar Üzerine Bir Konferans Düzenledi
Fen Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen konferansa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Birol Soysal ve Prof. Dr. Irfan Kaymaz ile çok sayida akademik personel ile ögrenci katildi.

Konferansta konusmaci olarak yer alan ETÜ Fen Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Vehbi Yildirim, biyolojik ve metabolik arastirmalarda matematiksel yaklasimlarin agirliginin gün geçtikçe arttigini ifade ederek: “Bu büyük ve çesitli verilerden anlamli bilgilerin devsirilebilmesinde matematiksel modeller önemli bir yer tutuyor. Yürüttügümüz çalismalarda, Amsterdam Üniversitesi Tip Merkezinde mide küçültme ameliyati geçiren hastalardan toplanan metabolik verileri kullanarak fizyoloji tabanli matematiksel modeller gelistirerek ameliyatlarin enerji metabolizmasi üzerindeki etkilerini inceledik. Elde ettigimiz sonuçlar ameliyat sonrasinda hastalarda gözlemlenen metabolik iyilesmelerin detaylarini ortaya koyuyor. Ayrica, laboratuvarlarimizda yürüttügümüz baska bir çalismada ise, gelistirdigimiz matematiksel modeller ve yürüttügümüz deneysel çalismalar ile diyabet gelisimi ve insülin salgilayan beta-hücrelerinin elektrofizyolojik dinamikleri arasindaki iki yönlü iliskiyi incelemeye devam ediyoruz” seklinde konustu.

Konferans, katilimcilarin Dr. Ögr. Üyesi Yildirim’a sorduklari sorularla sona erdi.
Kaynak: İHA